Головна Новини Суспільство події Інститут демографії назвав чисельність населення України
commentss НОВИНИ Всі новини

Інститут демографії назвав чисельність населення України

Згідно з інформацією від інституту демографії чисельність населення в Україні скоротилась на понад 10 млн порівняно з останнім переписом.

7 квітня 2023, 16:55 comments4443
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Інституті демографії та соціальних досліджень припустили чисельність населення України станом на 1 січня 2022 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Інститут демографії назвав чисельність населення України

Населення України. Фото з відкритих джерел

Під час дискусії "Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози і виклики для держави" було озвучено кількість населення України. Про це повідомила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова. За її словами чисельність населення України варіюється у межах 28-34 млн осіб.

"Ми спробували оцінити чисельність населення на 1 січня 2023 року в кордонах країни на 1 січня 2022 року. У нас вийшла варіація від 28 до 34 мільйонів осіб. Левова частка цієї варіації пов'язана з тим, що ми не розуміємо, що відбувається з міграцією", — сказала Елла Лібанова.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень вказала, що точніші дані можна отримати, якщо краще працювати над обліком українців, які перетинають кордон на Заході. Окрім того, Лібанова зазначила, що складно порахувати ймовірні три мільйони українців, які могли перетнути кордон з Росією.

Також Інституту демографії прогнозує, що у 2030 році чисельність України буде у межах 24-32 млн осіб. Проте Елла Лібанова додала, що основним джерелом демографічної ситуації в країні має бути перепис населення, проте в Україні він відбувався один раз у 2001 році.  Тоді було оголошено, що населення України становить 48 млн 457 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці в Європі повинні скласти тест з мови.

Також "Коментарі" писали про те, що адвокат пояснив, чи візьмуть чоловіків на роботу без військового квитка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини