Головна Новини Суспільство події Іноземців, щеплених «Супутником V», не пускатимуть в Україну: чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Іноземців, щеплених «Супутником V», не пускатимуть в Україну: чому

Російський препарат не схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я для повноцінної імунізації

10 червня 2021, 13:49
Поділіться публікацією:

Україна злегка видозмінює правила в'їзду іноземних громадян на свою територію. Так, до переліку документів, необхідних для перетину кордону, крім закордонного паспорта офіційно додані результати тестування на ковід, а також "сертифікати вакцинації". Таку інформацію повідомили представники прес-служби вітчизняної Держприкордонслужби.

Іноземців, щеплених «Супутником V», не пускатимуть в Україну: чому

Україна заборонила в’їзд людям, вакцинованим "Спутником V". Фото із відкритих джерел

Відзначимо, що українська влада відрегулювали список протикоронавірусних препаратів, імунізація якими дозволяє людині в'їхати в Україну. На сьогодні в переліку знаходиться відразу сім вакцин: "Cominarty" (від Pfizer), "AstraZeneca" і "Covieshild" (одна технологія), "Janssen", "CoronaVac", "Moderna", а також коронавірусний препарат, виготовлений компанією Sinopharm/BIBP.

Як і в багатьох інших країнах світу, в Україні російський "Спутник V" не дозволений для використання. Лікарі не рекомендують вакцинуватися цим препаратом через відсутність доказів його ефективності і не до кінця вивчені ймовірні побічні ефекти.

Недовіра до російської вакцини поширюється тепер і на іноземців, які в'їжджають до нашої країни. Якщо кордон захоче перетнути росіянин (або представник будь-якої іншої держави), який отримав щеплення "Спутником V", правоохоронці відмовлять йому в подібному привілеї.

У прикордонників такий крок пояснюють тим, що у Всесвітній організації охорони здоров'я російську вакцину не внесли до списку схвалених до імунізації препаратів. Тому будь-які документи, що підтверджують вакцинацію "Супутником V" не є достатнім приводом для подорожі в Україну.

До слова, тест на коронавірус, а також документ про вакцинацію українські прикордонники дозволяють пред'являти як в паперовій, так і в електронній формах. Такі папери обов'язково повинні містити особисті, а також окремі медичні дані людини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що чим відрізняється ковідний сертифікат, котрий розробляється в Україні, від уже існуючого  міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які інтервали часу повинні пройти між отриманням першої та другої доз різних протиковідних вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини