Головна Новини Суспільство події Інфекціоніст назвав головну умову успіху локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфекціоніст назвав головну умову успіху локдауну

Адаптивний карантин, діючий в Україні, не спрацював

27 листопада 2020, 22:06
Поділіться публікацією:

Рішення про карантин вихідного дня було в більшій мірі політичним. І якщо влада вчасно не налагодить діалог з суспільством, то захворюваність знову може різко підвищитися. Про це заявив лікар-епідеміолог Андрій Александрін в своєму інтерв'ю для телеканалу Obozrevatel TV.

Інфекціоніст назвав головну умову успіху локдауну

Інфекціоніст назвав головну умову успіху локдауна. Фото: unsplash

Фахівець упевнений в тому, що карантин вихідного дня втрачає будь-який сенс, якщо в нашій країні виявився неефективним адаптивний карантин, який до сих пір триває.

"Це говорить про те, що COVID-19 — не медична, а соціальна проблема. Більш того, це проблема поведінкова", — пояснив Андрій Александрін.

Ситуація склалася б зовсім інакше, якби влада провела хорошу інформаційну кампанію і покращила контроль за виконанням карантинних вимог.

Експерт також додав, що люди настільки розсердилися через весняний жорсткий карантин, що будуть всіляко намагатися ігнорувати вимоги локдауну. Тільки за умови, що влада зможе правильно пояснити людям, навіщо потрібні такі заходи, ситуація може змінитися в кращу сторону. Якщо ж цього не станеться незабаром, то статистика і далі буде рости.

"Суспільству пропонують прийняти повний локдаун, але ніхто не пояснює, що буде зроблено за цей час, на які питання ми повинні відповісти", — підсумував лікар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини