Головна Новини Суспільство події Ігор Кузін назвав області, які вже на порозі "червоної" зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігор Кузін назвав області, які вже на порозі "червоної" зони

П'ять областей знаходяться на межі "червоної" зони

14 жовтня 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Фактично один крок віддаляє від "червоної" зони Житомирську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку та Харківську області. Як передає видання "Коментарі", про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин в ефірі "Українського радіо", повідомляє "Укрінформ".

Ігор Кузін назвав області, які вже на порозі "червоної" зони

Ігор Кузін. Фото з відкритих джерел

Ігор Кузин визнав, що прогнози, які озвучувалися раніше стають реальністю і ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршується. В низці областей показники захворюваності й госпіталізації у зв'язку із захворюванням на коронавірус перейшли всі допустимі норми. У країні вже є перша область, яка переведена рішенням комісії ТЕБ та НС у "червону" зону. Херсонська область виявилася лідером рейтингу за рівнем захворюваності.

За словами санлікаря, не набагато оптимістичніша картина в Житомирській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій і Харківській областях. Ігор Кузін зазначив, ці області вже знаходяться на межі потрапляння в "червону" зону. Ситуація залишається контрольованою лише тому, що вдається розгортати додаткові ліжко-місця в лікарнях, добувати додаткові ресурси системи охорони здоров'я. Кузін зазначив, найскладніше системі охорони здоров'я буде у другій декаді листопада.

Коментуючи інформацію про те, що в Україні істотно зросла кількість смертності від коронавірусу Ігор Кузін зазначив, що причина в агресивному штамі "Дельта", який ще більш заразний, ніж той вірус, що фіксували у 2020 році.

Також читайте на порталі "Коментарі" — в Сумській області зашкалюють показники захворюваності на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини