Головна Новини Суспільство події Ідемо в ЄС та НАТО чи зупиняємось: результати опитування українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідемо в ЄС та НАТО чи зупиняємось: результати опитування українців

90% українців хочуть вступу в ЄС, 73% – в НАТО

1 липня 2022, 16:05 comments1233
Поділіться публікацією:

Повномасштабне російське вторгнення не змінило думки більшості наших співвітчизників, а лише зміцнило їх – переважна більшість українців хоче бачити свою країну повноцінним членом ЄС та НАТО. Як повідомляє видання "Коментарі", про це свідчать результати опитування Національного демократичного інституту, оприлюднені на сайті КМІС.

Ідемо в ЄС та НАТО чи зупиняємось: результати опитування українців

Прапори України та ЄС. Фото з відкритих джерел

Так, виходячи з аналізу опитування, соціологи дійшли висновку, що 90% українців хочуть, щоб країна стала членом Європейського Союзу. Якщо говорити за географічною ознакою, то найменше такий курс підтримують на сході та півдні країни, але й там цей показник на рівні 84%.

Щодо прагнення приєднатися до НАТО, то тут відсоток трохи нижчий. Так, 73% українців підтримують курс на приєднання до Північноатлантичного альянсу. Загалом 73% респондентів за членство України в НАТО. На півдні та сході таких відповідно 65% та 59%.

Якщо говорити за ознакою статі, то чоловіки більше очікують, що Україна стане членом НАТО, ніж жінки.                                                        

Найбільше підтримує євроінтеграцію молодь. Молоді українці хочуть у НАТО і очікують на членство в ЄС більше, ніж старші респонденти.

При цьому соціологи нагадують, що у грудні 2021 року 58% українців хотіли, щоб Україна стала державою-членом ЄС, 48% хотіли щоб Україна була в НАТО. Наразі ці цифри в рази зросли.

Читайте також на порталі "Коментарі" — липневий прогноз: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, у чому допоможуть Україні переговори, які можуть бути ризики та небезпеки – де чекаємо на зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини