Головна Новини Суспільство події Хто з власників городів та дач не буде платити податок за землю у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з власників городів та дач не буде платити податок за землю у 2022 році

З 1 січня 2022 року буде запроваджено мінімальне податкове зобов’язання для орендарів землі

13 грудня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

В новому році вступить в дію мінімальне податкове зобов’язання. Його сплачуватимуть ті аграрії, які орендують землю та ті, хто здає землю в  оренду. Новація злякала міських дачників, пайовиків та тих, хто обробляє присадибні ділянки. Представники влади пояснюють, що податок за землю сплачуватимуть не всі українці. Хто не сплачуватиме податкове зобов’язання, інформує ТСН.

Хто з власників городів та дач не буде платити податок за землю у 2022 році

В Україні вступає в дію нове законодавство (фото з відкритих джерел)

 Представниця парламенту Лариса Білозір розповіла, що за землю в 2022 році не платитимуть ті дачники та городники, які вирощують на своїх сотках овочі для власного споживання.

Ті аграрії, які вже платять державі податок за вирощений і реалізований потім врожай.Громадяни, земля яких перебуває в оренді у тих аграріїв, які сплачують податки пізніше.

Разом з тим, сплачувати за свої земельні наділи будуть ті користувачі землі, або її власники, які орендують чи здають свої гектари тіньовим орендувачам.

Мінімальне податкове зобов’язання з нового року  становить 1100 грн за 1 гектар. Якщо землекористувач чи приватний власник перераховує до бюджету менше, треба буде доплачувати державі. Селяни, які не мають землі в тіньовій оренді, платять до бюджету 2300 грн. Тому ця податкова новація їх не зачепить.

Депутатка Білозір також зробила уточнення, з чого складається новий городній податок. Це – земельний податок, також податкове зобов’язання з доходу від реалізації врожаю, що тут був вирощений, податок на доходи фізосіб  та військовий збір, він вираховується з платні найманих працівників. 

Представники влади мають сподівання, що за допомогою податкової земельної новації можна буде позбавитись тіньової оренди землі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, скільки українці будуть платити за землю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини