Головна Новини Суспільство події Хто стоїть за смертю іранського президента: неочікувані версії
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто стоїть за смертю іранського президента: неочікувані версії

Іранського президента Ібрагіма Раїсі міг ліквідував сам режим, відзначив в ефірі 24 каналу ізраїльський журналіст Цві Зільбер. За його словами, Раїсі був одним з можливих наступників на пост верховного лідера Ірану

21 травня 2024, 21:12
Поділіться публікацією:

За словами Цві Зільбера є кілька версій того, хто міг бути причетним до авіакатастрофи, в якій загинув президент Ірану Ібрагім Раїісі 19 травня. Журналіст відзначає, є думка, що за авіакастрофою стоїть Ізраїль, який таким чином відповів на масовану ракетну та дронову атаку, яку не так давно здійснив Іран. При цьому, додав експерт Моссад зазвичай свої операції здійснював руками іранських опозиціонерів, бо в Ірані досить багато противників режиму.

Хто стоїть за смертю іранського президента: неочікувані версії

Ібрагім Раїсі

Втім, відзначає Зільбер, за авіакатастрофою також може стояти Азербайджан, мешканці якого ведуть активну боротьбу за своє самовизначення. За його словами, мова може йти про белуджів, курдів, опозиціонерів.

"Звичайно, їх хтось навів, надав інформацію, де цей вертоліт летить. Тобто ця версія цілком має право на існування",
- відзначив журналіст.

При цьому Зільбер звернув увагу на те, що вертоліт Раїсі летів у кортежі, тобто його супроводжували ще два гелікоптери. І тут починається дивне, відзначає журналіст. Коли вертоліт із президентом зник, два інші гелікоптери спокійно продовжили політ. Тобто, підкреслив експерт, вони навіть не робили спроб приземлитися і надати допомогу тим, хто очевидно, її потребував.

Саме тому, відзначає журналіст, також є версія, що іранського президента ліквідував сам режим. Як відзначив Зільбер, Раїсі був одним серед можливих наступників на пост верховного лідера Ірану. Зараз, за його словами, на цей пост претендує син верховного лідера Ірану Алі Хаменеї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що чекає на Іран після смерті президента Ібрагіма Раїсі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 травня 2024, 21:04

Ізраїль таки помстився. Підло і підступно, як завжди. Описуючи їх, Біблія і Творець сказали правду і точний опис.


Новини