Головна Новини Суспільство події Хто на Заході поширює ІПСО РФ: Міненерго виступило зі звинуваченням
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто на Заході поширює ІПСО РФ: Міненерго виступило зі звинуваченням

Автори матеріалу Financial Times у своїй статті заявили, що взимку українці майже не матимуть світла

6 червня 2024, 09:25 comments1498
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у Міністерстві енергетики України заявили, що стаття британського видання Financial Times про знищення РФ української енергетики "має ознаки дезінформації та ІПСО" на користь країни-агресора. Журналісти FT написали, що з початку повномасштабного вторгнення Росія знищила більш як половину виробництва електроенергії в Україні, тому генерація впала з 55 до 20 ГВт. Також, посилаючись на слова анонімних українських чиновників, у статті йшлося про те, що взимку українці, можливо, будуть проводити більшу частину без електроенергії.

Хто на Заході поширює ІПСО РФ: Міненерго виступило зі звинуваченням

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"5 червня в британському виданні Financial Times вийшла стаття під назвою "Росія знищила більше половини енергетики України", яка має ознаки інформаційно-психологічної операції, носить маніпулятивний характер і просуває наративи ворога. . Перекладені уривки статті були передруковані багатьма українськими медіа та опубліковані у ряді телеграм-каналів та викликали резонанс у суспільстві”, — зазначили у міністерстві.

У відомстві додали, що стаття посилається на анонімні джерела в українському уряді, що "ставить під сумнів достовірність наданої інформації, адже вона не підтверджена офіційними джерелами".

"Аудиторія має розуміти, що посилання на анонімні джерела без конкретних підтверджень не є надійною інформацією, а висновки можуть бути маніпулятивними. Наприклад, неназваний представник української влади у статті стверджує, що "Ми маємо готуватися до життя в холоді та темряві". Таке твердження спрямоване на поширення страху та паніки серед населення", — зазначають у Міненерго.

Також у публікації йдеться про неправдиву інформацію, яку подають як факт, а саме про те, що 31 травня було ухвалено рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення у 2 рази.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході видали прогноз, що затьмарює: скільки на добу українцям доведеться сидіти без світла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини