Головна Новини Суспільство події Хто допомагає РФ в обхід санкцій купувати деталі для літаків: список дружніх країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто допомагає РФ в обхід санкцій купувати деталі для літаків: список дружніх країн

У лідерах з допомоги РФ в обході санкцій ОАЕ, Китай і Туреччина

13 вересня 2023, 08:00 comments3012
Поділіться публікацією:

Незважаючи на західні санкції, які діють уже більше року, РФ не має проблем із покупкою оригінальних підсанкційних деталей для Boeing та Airbus. На допомогу країні-агресору прийшла ціла низка дружніх країн. У лідерах з обходу санкцій та постачання потрібних деталей Росії ОАЕ, Китай, Туреччина. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розслідуванні "Важливих історій".

Хто допомагає РФ в обхід санкцій купувати деталі для літаків: список дружніх країн

Літак. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що для обходу санкцій щодо постачання деталей для літаків росіяни почали зловживати паралельним імпортом.

Журналісти проаналізували митні дані та з'ясували, що з березня 2022-го до березня 2023 року до Росії ввезли оригінальних запчастин для Boeing та Airbus на понад 180 млн доларів.

Російські авіакомпанії, яким потрібні запчастини, купують їх у "дружніх" країнах. Зокрема, серед таких продавців лідирують Об'єднані Арабські Емірати, Китай та Туреччина.

Найбільше деталей продала до Росії дубайська компанія Ats Heavy Equipment & Machinery. За рік із невеликим вона зробила понад 700 постачань на більш ніж 40 млн доларів. В основному запчастини для Boeing та Airbus дісталися групі "Аерофлот", до якої, крім власне "Аерофлоту", входять компанії "Росія" та "Перемога".

При цьому постачальник може бути іноземним, а господарі у нього – росіяни. Наприклад, до топ-10 входить компанія Griffon (ОАЕ). За даними Sayari, її бенефіціари — Ірина Гороховська та Ілля Рисєв.

Один з основних покупців авіазапчастин у Росії – московська компанія "Протектор". Запчастини для Boeing – "Протектор" закупив, щоб перепродати російським авіакомпаніям "ЮТейр", "Перемога", S7 та іншим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина збільшила імпорт російської нафти у 12 разів: як це стало можливим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини