Головна Новини Суспільство події Хакерська атака на сайти новин України: в СБУ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакерська атака на сайти новин України: в СБУ розкрили подробиці

СБУ ідентифікувала зловмисників

18 березня 2022, 07:35
Поділіться публікацією:

17 березня Кіберполіція, Держспецзв'язок, СБУ, Національний координаційний центр кібербезпеки завдяки блискучій командній роботі провели докладну перевірку факту втручання в роботу сайтів онлайн-ЗМІ, які зазнали атаки російських хакерів, зокрема портал "Коментарі". Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Telegram Нацполіції України.

Хакерська атака на сайти новин України: в СБУ розкрили подробиці

Хакери. Фото: з відкритих джерел

Атака хакерів РФ припала ближче до вечора 17 березня. Тоді на більшості українських інформаційних ресурсів почала з'являтися заборонена в Україні символіка країни-агресора – прапор РФ із георгіївською стрічкою, а також літери "Z" та "V", які вже раніше українці могли бачити на російській військовій техніці.       

У Поліції заспокоюють, в результаті атаки хакерів вся інформація, яка містилася раніше на інформаційних ресурсах, наразі в цілісності і безпеці. Вона не постраждала. Не сталося і витоку персональних даних з ресурсів.   

Правоохоронці зазначають, на перших же етапах розслідування вдалося ідентифікувати мережу та сервери, які зловмисники використали для атаки. Це стало першим показником, що зловмисники слабо підготовлені.

Наразі загрози роботи інформаційним ресурсам немає. Вони функціонують як і раніше.

Дії правопорушників будуть кваліфіковані як підтримка країни, яка вчиняє злочини проти людства та людяності. Докази, зібрані під час розслідування, буде використано для притягнення винних до відповідальності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов розповів про французький бізнес, який досі цінує свої гроші і в обхід санкцій продовжує працювати в РФ, сплачуючи податки до російського бюджету і виступаючи спонсором війни в Україні.   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини