Головна Новини Суспільство події Гутерріш знайшов пояснення, чому не міг не поїхати до Путіна до Казані
commentss НОВИНИ Всі новини

Гутерріш знайшов пояснення, чому не міг не поїхати до Путіна до Казані

Гутерріш спробував виправдатися за свій візит до Путіна, каже, що на саміті БРІКС він закликав забезпечити справедливий мир в Україні

сьогодні, 10:47
Поділіться публікацією:

Генсек ООН Антоніу Гутерріш, який зіткнувся з масою критики за свій візит на саміт БРІКС до РФ, спробував виправдатися за свій вчинок, заявивши, що під час зустрічі з російським диктатором Путіним закликав до забезпечення справедливого миру в Україні та наголошував на необхідності підтримки цінностей Статуту ООН. Як передає портал "Коментарі", про це Гутерріш розповів на своїй сторінці у X (Twitter).

Гутерріш знайшов пояснення, чому не міг не поїхати до Путіна до Казані

Антоніу Гутерриш. Фото: із відкритих джерел

"На сесії БРІКС я закликав до справедливого миру в Україні відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї. Я підкреслив, що скрізь ми повинні дотримуватися цінностей Статуту ООН, верховенства права та принципи суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності держав", – написав він.

Гутерріш також розповів, що на зустрічі з Путіним наголосив, що "російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН та міжнародного права".

Генсек ООН також заявив, що "рішуче" підтримує укладання угоди про безпечне судноплавство у Чорному морі для глобальної продовольчої безпеки.

Зазначимо, що вчора стало відомо, що глава української держави Володимир Зеленський відхилив візит Антоніу Гутерріша до України через участь генсека ООН у саміті БРІКС, який проходив на території Росії.

"Після Казані (Гутерріш – ред.) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерріша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані", — сказало високопоставлене джерело в Офісі президента України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини