Головна Новини Суспільство події Грузія виставила ультиматум Україні: що Тбілісі вимагає від Києва для "нормалізації відносин"
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія виставила ультиматум Україні: що Тбілісі вимагає від Києва для "нормалізації відносин"

Грузинський уряд вимагає від Києва видати соратників Саакашвілі для "нормалізації відносин"

11 березня 2024, 14:44 comments4377
Поділіться публікацією:

Грузія вимагає від української влади для "нормалізації відносин" видати чиновників часів ув'язненого Міхеїла Саакашвілі, зокрема Зураба Адеїшвілі, якого офіційний Тбілісі намагався оголосити у міжнародний розшук. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві грузинського уряду.

Грузія виставила ультиматум Україні: що Тбілісі вимагає від Києва для "нормалізації відносин"

Україна та Грузія. Фото з відкритих джерел

"Передусім для нормалізації відносин вкрай важливо і необхідно, щоб українська влада видала Грузії злочинців, які зараз обіймають високі посади в її адміністрації", – йдеться у повідомленні.

Офіційний Тбілісі зазначає, грузинська сторона вважає за необхідне висловити свою позицію після включення Зураба Адеїшвілі до складу офіційної делегації України в ЄС та Німеччині. У заяві зазначено, що в українській владі високі посади обіймають осіб, які нібито перебувають у розшуку або засуджені за різними звинуваченнями в Грузії.

"У зв'язку з цим особливе занепокоєння викликає той факт, що Зураб Адеїшвілі обіймає посаду радника генерального прокурора України, а Георгій Лорткіпанідзе є заступником голови Служби контррозвідки України", – йдеться у повідомленні.

Грузинський уряд висловив сподівання, що українська влада перегляне рішення, які "грубо суперечать духу дружби між Грузією та Україною, а також між грузинським та українським народами".

"Уряд Грузії здивований рішеннями, прийнятими українською владою, які, здається, штучно вбивають клин між двома історично дружніми країнами та народами", — наголошується в заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час святкування Різдва у Грузії вибухнув гучний скандал. Опозиціонери виявили у головному храмі Грузії – тбіліському кафедральному храмі Святої Трійці – ікону із зображенням святої Матрони Московської та диктатором Йосипом Сталіним. Згодом стало відомо, що ікону подарувала проросійська партія "Альянс патріотів". Про це повідомляє Радіо Свобода.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини