Головна Новини Суспільство події Грози та град: в яких областях України серед тижня очікуються опади
commentss НОВИНИ Всі новини

Грози та град: в яких областях України серед тижня очікуються опади

Погода протягом тижня змінюватиметься зі спекотної на дощову зі шквальним вітром та градом

4 липня 2022, 15:15 comments2382
Поділіться публікацією:

У вівторок на територію нашої держави знову прийде циклон з дощами. Вдень 5 липня в чотирьох регіонах очікуються грозові дощі та град. За прогнозами будуть фіксуватися пориви шквального вітру зі швидкістю до 15-20 метрів на секунду. На Закарпатті, Прикарпатті, Волині та Рівненщині на 5 липня оголошено І рівень небезпечності, жовтий. Про це повідомляють в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Грози та град: в яких областях України серед тижня очікуються опади

Фото ілюстративне / Pixabay

В Українському гідрометцентрі наголошують, що на решті території 5 липня встановлено надзвичайний рівень пожежної небезпеки через високу температуру повітря. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 15-20°; вдень 29-34°, в Карпатах 19-24°. Українців вкотре закликають не розводити багать та не випалювати сухостій.

6 та 7 липня грозовий фронт посуне на центр, схід та північ. Сонячно буде в Криму, Миколаєві, Дніпрі, Запоріжжі, на Херсонщині, Донеччині, Луганщині та в західних областях.

Кінець тижня буде не таким спекотним — пройдуть короткочасні дощі. 8 липня дощитиме по всій території, крім південно-східних регіонів, а 9 липня грозові дощі очікуються у всіх областях.

7 липня християни відзначають народження Предтечі Іоанна Хрестителя, а в народі це свято співпадає з язичницьким святом рівноденства, яке перенесли через зміну календаря на два тижні — Купала. Наші предки в цей день шанували воду, земля та вогонь. Існує чимало традицій до дня Купали.

Як писав портал, в Україні відзначатимуть нове державне свято в липні. 31 травня під час засідання Верховної Ради нардепи віддали 257 голосів за проект Закону України "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День Української Державності".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини