Головна Новини Суспільство події Greenpeace розкритикував МАГАТЕ за роботу на Запорізькій АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Greenpeace розкритикував МАГАТЕ за роботу на Запорізькій АЕС

Міжнародна організація Greenpeace оприлюднила звіт у якому критично описала діяльність МАГАТЕ на ЗАЕС.

28 вересня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Екологічна організація Greenpeace опублікувала звіт щодо діяльності МАГАТЕ та вважає, що міжнародний регулятор не здатен належним чином контролювати об’єкт, який знаходиться на тимчасово окупованій території.

Greenpeace розкритикував МАГАТЕ за роботу на Запорізькій АЕС

Окупанти на Запорізькій АЕС. Фото з відкритих джерел

Компанія Greenpeace розіслала свій звіт західним лідерам, де розкритикувала роботу Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізькій АЕС. У висновку екологічна організація заявила, що МАГАТЕ має всього чотири інспектори на атомній станції, що є замало для найбільшої АЕС у Європі. Крім того, інспектори мають значні обмеження, щоб здійснювати контроль за діяльністю росіян на об’єкті.

Greenpeace стверджує, що МАГАТЕ не в змозі виконати вимоги свого мандату і не готова визнати це публічно,  а також не озвучує порушення, які здійснює Росія щодо принципів безпеки на автономній станції.

"МАГАТЕ ризикує нормалізувати те, що залишається небезпечною ядерною кризою, безпрецедентною в історії ядерної енергетики, перебільшуючи свій фактичний вплив на події на землі", — пишуть у звіті спеціалісти з Greenpeace.

Міжнародне агентство з атомної енергії відмовилось коментувати звіт організації Greenpeace, однак заявили, що без МАГАТЕ світ би не отримав незалежної інформації про Запорізьку атомну електростанцію, яка знаходиться під окупаційним контролем Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що спостерігає "дуже тривожні речі".

Також "Коментарі" писали, що міністр енергетики розповів, як Україна постачала дизельне паливо на підконтрольну Росії Запорізьку АЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини