Головна Новини Суспільство події Готується нова тристороння зернова угода: хто до неї увійде
commentss НОВИНИ Всі новини

Готується нова тристороння зернова угода: хто до неї увійде

За інформацією "Bild", Росія, Туреччина та Катар готують нову тристоронню "зернову угоду"

19 серпня 2023, 07:50 comments4591
Поділіться публікацією:

Для Туреччини не став несподіванкою вихід Росії із зернової угоди, бо Москва в першу чергу попередила Анкару про такий крок. Наразі активно обговорюється запуск нової тристоронньої зернової угоди вже без України. Її підписантами мають стати Росія, Туреччина та Катар. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Bild", у розпорядженні якого з'явилося службове листування між МЗС та посольствами Росії та Туреччини з 21 липня по 8 серпня.

Готується нова тристороння зернова угода: хто до неї увійде

Зерно. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що країни домовляються про те, щоб постачати великі обсяги російського зерна до низки бідних країн Африки. Нібито Туреччина має взяти на себе обов'язки головного організатора цього процесу, а Катар зайнятися безпосередньою доставкою продовольства.

Туреччина при цьому хоче мати максимум бонусів і в діалозі з Москвою просить Кремль погодитися на те, щоб також відновити колишню зернову угоду, де серед підписантів фігурує ООН, щоб і надалі без проблем доставляти українське зерно країнам, що його потребують. Анкара пропонує перезапустити угоду під егідою ООН.

За інформацією "Bild", нову угоду сторони можуть підписати вже цими вихідними в Будапешті. Для цього туди вже вилетів голова Татарстану Рустам Мініханов. Туди ж прибуде і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у турецькій адміністрації, нарешті, відреагували на обстріл та обшук Росією 13 серпня корабля Şükrü Okan, який рухався Чорним морем під панамським прапором у бік Одеси. Туреччина вказала, що подібні дії є неприйнятними для руху суден у Чорному морі. Чому досі немає чіткої реакції від ООН та НАТО на те, що творять росіяни в Чорному морі загалом та з українськими портами – зокрема? Чи може сприяти покращенню ситуації з судноплавством майбутня зустріч Ердогана з Путіним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини