Головна Новини Суспільство події Готель-привид, який не можуть добудувати 20 років: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Готель-привид, який не можуть добудувати 20 років: яка причина

На пляжі Іспанії вже понад 20 років не можуть добудувати готель-привид.

19 березня 2024, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На мальовничому узбережжі південно-східної Іспанії, в самому серці природного парку і прямо біля моря, стоїть недобудований готель, який два десятиліття псує природні пейзажі. Готель створювався як елітне місце відпочинку, але так і не був добудований на останній стадії. 

Готель-привид, який не можуть добудувати 20 років: яка причина

Недобудований готель-привид в Іспанії. Фото з відкритих джерел

Туристи, які приїжджають на пляж Альгарробіко в Андалусії бачать неприємне явище. Відразу за пляжем на крутому схилі стоїть 21-поверховий бетонний об’єкт з будівельними кранами. На ньому лущиться штукатурка, а колись блискучий білий колір став жовтим. Це готель, який вже понад 20 років залишається недобудованим.

Історія готелю-привида в Альгарробіко почалася у 2003 році, коли місцева влада дала дозвіл на будівництво розкішного готелю на 411 місць, який мав приваблювати туристів з усього світу. Таке рішення одразу почали критикувати екологи, адже будівельний майданчик розташований на території природного парку Кабо-де-Гата та знаходиться надто близько до берегової лінії. Грінпіс та інші екоактивісти почали масштабну кампанію протесту, щоб зупинити незаконне будівництво.

Попри те, що будівництво готелю на пляжі Альгарробіко у 2005 році йшло до завершення, екологи отримали перший успіх: суд постановив припинити будівництво. А у 2016 році Верховний суд Іспанії остаточно підтвердив, що будівництво скандального готельного комплексу було незаконним. Судді постановили, що територію у природному парку Кабо-де-Гата не слід забудовувати. Однак суд не видав рішення, що робити з готелем, а місцева влада в Андалусії виступає проти знесення готелю та не скасовує рішення про дозвіл на будівництво, яке б дозволило знести будівлю. Таким чином готель привид вже понад 20 років стоїть та продовжує руйнуватись у природному заповіднику поблизу пляжу Альгарробіко.

Екологи з Грінпісу описують будівництво на своєму сайті як "символ руйнування узбережжя" і як "один із найбільших скандалів у розвитку міст". 

"Попри передвиборчі обіцянки щодо негайного знесення в березні 2008 року та обіцянки міністрів навколишнього середовища та президентів Андалусії, готель все ще стоїть", — додає Грінпіс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Іспанії продають 100-літнє селище за ціною квартири.

Також "Коментарі" писали про те, хто володіє найкращими готелями України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини