Головна Новини Суспільство події В Іспанії продають селище за ціною квартири
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії продають селище за ціною квартири

Майже 100-літнє село в Іспанії виставили на продаж. Його хотіли перетворити на туристичний центр.

29 січня 2024, 18:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Іспанії село Сальто-де-Кастро з 44 будинками та церквою виставили на продаж за 560 тис. євро, що відповідає середній ціні квартири у Мадриді. Через інтерес до іспанського села ціна на нього зросла до 600 тис. євро.

В Іспанії продають селище за ціною квартири

Іспанське село Сальто-де-Кастро. Фото з відкритих джерел

Село Сальто-де-Кастро було побудоване у 1940-хроках електроенергетичною компанією, яка забезпечила будинками своїх робітників, що будували дамбу неподалік. У 1980-х роках селище почали залишати жителі через брак роботи, а до 90-х років воно залишилось повністю порожнє.

На початку 2000-х років Сальто-де-Кастро придбали бізнесмени за 260 тис. євро, які хотіли перетворити село на центр туризму. Однак фінансовий крах 2008 року зупинив ці плани і на початку 2020 року село продали за 300 тис. євро новому власнику місцевому бізнесмену Оскару Галлего. Після частково перепланування села, виявилось, що бізнесмен не може реалізувати заплановану стратегію. Після ремонту та відновлення Сальто-де-Кастро знову виставили на продаж, а ціна зросла до 560 тис. євро.

Новий власник у разі покупки отримає 44 будинки, бар, хостел, басейн і спортивну зону, а також церкву і стару будівлю казарм, в якій раніше розміщувалася цивільна гвардія. В селищі також є  аптека та поліцейська дільниця. Крім того, село Сальто-де-Кастро недалеко від кордону з Португалією та знаходиться поруч з біосферним заповідником ЮНЕСКО "Месета Іберіка".

Однак за оцінками агентів з нерухомості, щоб Сальто-де-Кастро запрацювало як туристична мекка потрібно вкласти у село близько двох мільйонів євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Хорватії продають будинки за 5 гривень.

Також "Коментарі" писали, що в Малайзії відбулось офіційне відкриття хмарочоса Merdeka 118, який став другою найвищою будівлею світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини