Головна Новини Суспільство події Відкрита друга найвища будівля світу: яка її висота
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкрита друга найвища будівля світу: яка її висота

В Малайзії відбулось офіційне відкриття хмарочоса Merdeka 118, який став другою найвищою будівлею світу.

23 січня 2024, 17:55 comments1004
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Друга найвища будівля світу Merdeka 118 офіційно введена в експлуатацію. Хмарочос знаходиться у столиці Малайзії Куала-Лумпур, а його висота 678,9 метра. Таким чином Merdeka 118 поступається за висотою лише Бурдж Халіфа, висота якого 828 метрів.

Відкрита друга найвища будівля світу: яка її висота

Хмарочос Merdeka 118 в Малайзії. Фото з відкритих джерел

Хмарочос, який зайняв ділянку площею майже 8 гектарів у центральній частині столиці Малайзії, був добудований наприкінці 2023 року, але лише на початку січня 2024 року його відкрив король Абдулла та вів в експлуатацію.

Офіційна назва хмарочоса — Merdeka PNB 118 або просто Merdeka 118. Merdeka малайзійською означає "День незалежності" і таким чином будівля вшановує місце де відбулось проголошення незалежності Малайзії — парк Merdeka. PNB — це абревіатура від Permodalan Nasional Berhad, найбільшої в Малайзії компанії з управління фондами та власника вежі, а число 118 означає кількість поверхів.

Хмарочос спроєктувала студія Fender Katsalidis у футуристичному стилі. Будівля вкрита мозаїкою зі скляних фасадів у формі ромба, що символізує різноманіття малайзійців. Дизайн був зроблений так, щоб нагадувати жест витягнутої руки Тунку Абдула Рахмана під час скандування "Мердека!", коли він оголосив про незалежність Малайзії 31 серпня 1957 року.

Відкрита друга найвища будівля світу: яка її висота - фото 2

Більшість приміщень Merdeka 118 будуть відведенні під офіси компанії PNB, які будуть розміщенні на 80 зі 118 поверхів. Найвищий 118 поверх, який знаходиться на висоті 485 метрів буде використовуватись як VIP-зал, а на 114 та 115 розміщений оглядовий майданчик. У будівлі кілька поверхів зайняті готелем Hyatt Kuala Lumpur. Також у хмарочосі будуть приватні квартири, ресторани, спа, басейн, торгові центри, магазини та паркінг у підвалі на понад 5 тис. автомобілів. Таким чином хмарочос перетвориться на невелике самодостатнє вертикальне місто.

Будівництво Merdeka 118 тривало 9 років, а вартість оцінюється приблизно в 1 мільярд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як виглядатиме світ у 2100 році, зокрема і міста майбутнього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини