Головна Новини Суспільство події Гордість відходить на другий план: українці розповіли, які емоції наразі все частіше їх накривають
commentss НОВИНИ Всі новини

Гордість відходить на другий план: українці розповіли, які емоції наразі все частіше їх накривають

Як показало опитування групи "Рейтинг", українці все менше відчувають гордість і все більше - смуток та страх

19 лютого 2024, 17:00 comments1299
Поділіться публікацією:

У лютому серед громадян при думці про Україну зросло відчуття смутку та страху, водночас зменшилася кількість тих, хто відчуває гордість, порівняно з 2022 роком. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 10-11 лютого.

Гордість відходить на другий план: українці розповіли, які емоції наразі все частіше їх накривають

Опитування українців. Фото: із відкритих джерел

Соціологи з'ясували, що при думці про Україну відчувало гордість 56% респондентів, тоді як у серпні 2022 року – 75%.

Також з серпня 2022 до лютого 2024 року зросло відчуття смутку (з 29% до 39%) та страху (з 11% до 21%).

При цьому серед тих, хто переконаний у перемозі, вища частка гордості (64% проти 21%) та радості (12% проти 2%) за країну.

У той самий час серед невпевнених у перемозі навпаки переважає смуток (56% проти 36%), і більше страх (25% проти 21%), гнів (18% проти 7%), сором (19% проти 5%).

Молодші покоління частіше відчувають смуток (41%) і гнів (10%), ніж старші (36% і 7% відповідно). З іншого боку, молодь віком 18 – 35 років частіше відчуває зацікавленість (15%) щодо майбутнього України.

Страх – емоція, яка помітно вагається між різними категоріями респондентів. Наприклад, це відчуття є більш поширеним серед ВПО (31% проти 20%), серед респондентів, чиї родичі зараз у ЗСУ (25% проти 19%), і серед молоді (26% проти 20% серед старших респондентів).

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Росії Володимир Путін заявив про готовність до мирних переговорів на умовах Росії. У Зеленському відреагували на такі заяви та вказали, що Росія пропонує виключно умови капітуляції та програшу для України. Соціологічне дослідження компанії Active Group з'ясувало, на які мінімальні умови погоджуються піти українці для початку мирних переговорів після закінчення війни з Росією.

Більшість українців вважають, що початок мирних переговорів щодо закінчення війни з Росією має розпочатися під час відходу російських військ. За початок мирних переговорів після відходу російських військ на кордони 1991 року виступили 26,1% українців. Ще 21,6% українців погоджуються на мирні переговори, якщо Росія виведе війська і почне виплачувати компенсації за вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 17:18

Прозріння буде дуже важким! Вас попереджали!


Новини