Головна Новини Суспільство події Головні причини смерті: від чого помирають люди в 21 столітті
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні причини смерті: від чого помирають люди в 21 столітті

Фахівці виділили сім основних причин, через які помирають люди

9 грудня 2020, 17:06
Поділіться публікацією:

За тим, від чого помирає більшість людей ретельно стежать фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я. Згідно з інформацією ВООЗ, причини смертей за останні десять років змінилися. Так, за останні два десятиліття люди стали частіше помирати від неінфекційних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання, діабет і рак.

Головні причини смерті: від чого помирають люди в 21 столітті

Про це йдеться в звіті фахівців ВООЗ, які провели масштабне дослідження про світову смертність.

Якщо в 2000-му році в десятці основних причин, за якими вмирали люди, було тільки чотири захворювання, що не передаються контактним шляхом, то в 2019-му їх було вже сім.

У ВООЗ підкреслюють, що головним способом позбутися від ранньої смерті є профілактика.

"Ці нові оцінки — ще одне нагадування про те, що нам потрібно терміново посилити профілактику, діагностику та лікування неконтагіозних хвороб, — підкреслив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус. — Вони також говорять про те, наскільки важливо радикально поліпшити систему первинної медико-санітарної допомоги, яка очевидно становить основу всього — від боротьби з неінфекційними хворобами до роботи в умовах глобальної пандемії ".

В організації вважають, що середня тривалість життя у світі виросла на 6 років: зараз вона становить більше ніж 73 роки, а 20 років тому — близько 67-ми. При цьому тільки п'ять з цих додаткових років шести життя люди проводять, залишаючись здоровими.

Втім, результати досліджень стосуються лише того періоду, коли про коронавіруси ще не чули — дослідження не брали до уваги пандемію і, відповідно, дані будуть оновлюватися.

Як свого часу повідомляв портал "Коментарі", результатом досліджень наявності антитіл до коронавірусу в організмі людей, які провели в більшості країн, показали, що люди все одно залишаються сприйнятливими до коронавірусу. Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреісус. Він додав, що проведене дослідження є дуже важливим для боротьби з цим захворюванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини