Головна Новини Суспільство події Голлівудські зірки заспівали "Щедрик" українською (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Голлівудські зірки заспівали "Щедрик" українською (ВІДЕО)

Популярні зірки Голлівуду, зокрема з фільмів "Зоряні війни", "Люди Ікс" та серіалів "Надприродне", "Вікінги" заспівали українською "Щедрик".

31 грудня 2023, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Зірки Голлівуду, які стали амбасадорами програми UNITED24 привітали українців з різдвяними та новорічними святами "Щедриком" який заспівали українською мовою. 

Голлівудські зірки заспівали "Щедрик" українською (ВІДЕО)

Зірки Голлівуду заспівали Щедрик українською. Фото з відкритих джерел

До виконання "Щедрика" були залучені такі всесвітньо відомі актори герой саги "Зоряні війни" Марк Гемілл, що зіграв Люка Скайвокера, Кетрін Винник, яка відома завдяки ролі Лаґерти з серіалу "Вікінги", Міша Коллінз, якого можна побачити у ролі ангела Кастіеля в телесеріалі "Надприродне". Крім акторів "Щедрик" також заспівала українська тенісистка Еліна Світоліна, американський історик Тімоті Снайдер та інші відомі особи.

Переглянути відео з зірками, які співвають "Щедрик" українською можна нижче:

"Тепер відома на весь світ українська пісня існує й у версії від наших амбасадорів. На знак солідарності з усіма, хто вже другий рік поспіль зустрічає свята в умовах повномасштабної війни. Відчувати цю підтримку сьогодні важливо, як ніколи. Стоїмо!" — написав фонд UNITED24.

"Щедрик" — це українська всесвітньо відома мелодія, створена українським композитором Миколою Леонтовичем. Пісня здобула популярність після гастролей хору Олександра Кошиця в країнах Європи у 1919 році, а також у США у 1922 році.

У 1936 році американський композитор українського походження Петро Вільговський створив англійський текст для "Щедрика". Таким чином англомовна версія української щедрівки стала називатись Carol of the Bells ("Колядка дзвонів"). Тепер українську мелодію можна почути у всіх куточках світу на новорічні та різдвяні часи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна залучилась допомогою джедая у війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали про Снайдера, який назвав основну ідеологічну помилку Путіна у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини