Головна Новини Суспільство Війна з Росією Снайдер назвав основну ідеологічну помилку Путіна у війні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Снайдер назвав основну ідеологічну помилку Путіна у війні з Україною

Популярний американський історик розповів, чому Росія все більше і більше вбиває українців.

11 вересня 2023, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Американський історик Тімоті Снайдер розповів про основний принцип Путіна, який він застосовує до війни в Україні та вказує на головну помилку російського диктатора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Снайдера для видання "Європейська правда".

Снайдер назвав основну ідеологічну помилку Путіна у війні з Україною

Тімоті Снайдер назвав помилку Путіна у війні в Україні. Фото з відкритих джерел

Снайдер говорить, що основний принцип війни Путіна полягає у тому, що "українців немає, України немає, української культури немає". За словами історика в основі війни лежить кремлівська пропаганда, що є лише Росія та "велика російська культура". Таким чином ідея полягала в тому, щоб вбити чи депортувати нечисленну активну групу українців, а більші маси змирились з тим, що вони росіяни.

Снайдер пояснює, що росіяни справді вважали, що всі навколо хочуть бути росіянами. Тому у ході війни вони зробили висновок з ситуації.

"Вони вирішили, що вбили замало українців, треба більше, й більше. Спочатку ти думаєш, що українцями є лише еліта. Потім ти розумієш, що коло українців ширше, що існує українська нація", — говорить Снайдер та вказує, що у Путіна логіка така "Я повинен вбивати все більше людей, щоб залишились ті українці, які хочуть бути росіянами".

За словами Снайдера, згодом керівництво Кремля розуміє, що за цією логікою таких українців небагато і Путін опинився в "абсолютно геноцидній ситуації". Спочатку росіяни вказували на колоніальну місію війни де збирались вбити еліту та посадити когось у табори, тоді як решта країни пішла б за Росією.

"Потім вони побачили, що є більше людей, яких треба вбити. Вони говорять про це відкрито на телебаченні. Спочатку вони говорять про тисячі, десятки тисяч, а тепер кажуть, що українців більше, і ми повинні вбити мільйони", — пояснює Снайдер ідеологію Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тімоті Снайдер розповів про майбутнє Росії та України.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який жаліється на лідируючі позиції США та погрожує ядерним ударом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 вересня 2023, 09:33

Звісно, нація існує. На російських машинах, яким більше 20 років. З 50% російської лайки. З російським шансоном. Але з дистанційним патріотизмом, як Верка Сердючка - з Майами. На передову не їде надихати. Який 20 років використовує сценічний імідж, створений йому російськими іміджмейкерами. Який разом з Зе створились саме на Росії. Та ж сама корупція. Вишенькою: G20, тобто 90% населення і ВВП світу, не побачило різниці між ними. Боротьба за вплив над територіями, закручування гайок своєму населенню, пропаганди і брехня - це і є атрибути нацизму підсиленого православною сектою.


Новини