Головна Новини Суспільство події Глобальне потепління: наслідки підвищення температури вбивають дедалі більше людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Глобальне потепління: наслідки підвищення температури вбивають дедалі більше людей

У 2021 році температура поверхні як суші, так і океанів на Землі була на 0,84 градуса за Цельсієм вище середнього показника 20-го століття

14 січня 2022, 14:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

2021 став шостим найспекотнішим роком за всю історію спостережень. Про це пише видання Space.

Глобальне потепління: наслідки підвищення температури вбивають дедалі більше людей

Глобальне потепління. Фото з відкритих джерел

У ході щорічного заклику для обговорення зміни клімату та кліматичних даних за рік експерти з NASA та NOAA (Національне управління океанічних та атмосферних досліджень) розповіли, що 2021 став шостим найтеплішим роком для Землі з моменту початку спостережень у 1880 році. Але підвищення температури означає більше, ніж просто спекотніші літні дні.

2021 рік також приніс із собою наслідки підвищення температури, зокрема танення морського льоду, сильні шторми по всьому світу та інші стихійні лиха. Цього року лише у США внаслідок цих стихійних лих загинуло щонайменше 600 людей, що є найвищим показником таких жертв за десятиліття.

За даними NOAA, у 2021 році температура поверхні як суші, так і океанів на Землі була на 0,84 градуса за Цельсієм вище середнього показника 20-го століття. Крім того, це був 45 рік поспіль, коли глобальні температури перевищували це середнє значення. Тепловміст океану також досяг рекордного рівня у 2021 році.

Арктика швидко нагрівається. Танення арктичного морського льоду впливає на рівень моря в усьому світі і може посилити повені та збільшити ймовірність та серйозність стихійних лих. За останні 30 років Арктика нагрівалася більш ніж утричі швидше, ніж у середньому у світі.

Підвищення температури в Арктиці не тільки призводить до танення морського льоду та підвищення рівня моря, але також може призвести до танення вічної мерзлоти. При цьому в атмосферу викидаються вуглекислий газ та метан, а вони сприяють зміні клімату.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що чому було здійснено хакерську атаку на урядові сайти України. У Мінцифрі повідомили – персональних даних викрадено не було. Експерти наголошують, що кібер-атаки на державні Інтернет ресурси – не є ноу-хау.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Корнієнко розповів, чим обернеться для Києва визнання Кремлем "ЛДНР". Віцеспікер вважає, що у разі російського визнання "ЛДНР" ситуацію можна буде порівняти з абхазьким та південноосетинським сценарієм для Грузії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини