Головна Новини Суспільство події Голова МОЗ Максим Степанов став потенційним донором кісткового мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова МОЗ Максим Степанов став потенційним донором кісткового мозку

Голова МОЗ Максим Степанов розповів про трансплантацію в Україні, а також про те, що сам став донором

30 грудня 2020, 14:13
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook про те, що він став потенційним донором кісткового мозку.

Голова МОЗ Максим Степанов став потенційним донором кісткового мозку

ФОТО: З відкритих джерел

За словами Степанова, він став донором в межах підписання Меморандуму між Міністерством охорони здоров'я, Українським реєстром донорів і Всеукраїнської платформи "Я донор". Також глава МОЗ заявив, що Меморандум допоможе зміцнити загальні зусилля над розвитком в Україні такого напрямку як трансплантація.

Таку операцію застосовують для лікування лейкозів та інших захворювань протягом більш ніж 50 років. На сьогодні цей спосіб є досить ефективним, а в окремих випадках єдиним в лікуванні онкології. Стати донором може будь-яка людина у віці від 18 років, що не має хронічних захворювань. Однак перед процедурою потрібно буде здати аналіз крові. Після цього медики повинні перевірити його і підтвердити, що людина готова стати донором.

Максим Степанов також зазначив, що бюджет у 2021 році на реалізацію пілотного проєкту по трансплантації збільшений до 502 млн гривень. Варто зауважити, що в поточному році ця сума становила 112 млн гривень. Крім того, передбачено підвищення тарифів на послуги з органної трансплантації.

На сьогодні продовжує діяти програма лікування закордоном. Цього року 182 людини були відправлені в інші країни для проведення трансплантації кісткового мозку. Глава МОЗ закликав українців приєднатися і стати потенційними донорами кісткового мозку.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Степанов зробив важливу заяву про проведення вакцинації в Україні, а також про те, що глава МОЗ розповів, скільки отримуватимуть лікарі в наступному році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини