Головна Новини Суспільство події Глава Африканського союзу: зерна від Путіна недостатньо, треба "припинення вогню" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Африканського союзу: зерна від Путіна недостатньо, треба "припинення вогню" в Україні

В Африці вважають, що для вирішення проблеми з нестачею зерна необхідно досягти повного "припинення вогню" в Україні

29 липня 2023, 08:07
Поділіться публікацією:

Зерна, яке Росія безоплатно пообіцяла поставити для країн Африки, буде недостатньо. Для вирішення проблеми з ним необхідно досягти "припинення вогню" в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Sky News" зробив глава Африканського союзу Азалі Ассумані.

Глава Африканського союзу: зерна від Путіна недостатньо, треба "припинення вогню" в Україні

Глава Африканського союзу Азалі Ассумані. Фото: flickr.com

Глава Африканського союзу зазначив, що російський президент Володимир Путін нібито "продемонстрував", що готовий допомагати нам у сфері забезпечення зерном.

"Так, це важливо, але цього може бути недостатньо. Нам потрібно досягти "припинення вогню" (Ред. – в Україні)", — заявив Ассумані.

Зазначимо, російський диктатор Володимир Путін у четвер, 27 липня, виступаючи на відкритті саміту "Росія – Африка" в Санкт-Петербурзі, заявив, що найближчими місяцями РФ безкоштовно поставить низці африканських країн (Буркіна-Фасо, Малі, Еритрея) по 25-50 тисяч тонн зерна та за свої кошти забезпечить доставку. Він також знову повторив, що Росія нібито спроможна замістити українське зерно. Тим часом глави більшості африканських країн вирішили бойкотувати саміт, відправивши нижчі рівні делегацій на путінське шоу. Кремль традиційно звинувачує у всьому США та їхніх європейських союзників, які нібито чинили тиск на лідерів африканських держав із закликом ігнорувати саміт. Про що говорить російське загравання з Африкою на фоні зриву зернової угоди? До чого ці кремлівські ігрища можуть призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Африканського Союзу закликав до "мирного співіснування" України та РФ: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини