Головна Новини Суспільство події Генсек НАТО назвав факти, що підтверджують, що РФ продовжує готуватися до атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО назвав факти, що підтверджують, що РФ продовжує готуватися до атаки

У НАТО стривожені, що переконання не вплинули на Росію і Москва посилює військову присутність на кордоні з Україною

9 лютого 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що після серії переговорів з керівництвом Росії в Москві так і не відмовилися від військового нарощування поблизу українського кордону. Ризики нового вторгнення, на жаль, зростають. Як передає видання "Коментарі", про це Столтенберг заявив в ефірі телеканалу "CNN".

Генсек НАТО назвав факти, що підтверджують, що РФ продовжує готуватися до атаки

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Йєнс Столтенберг зазначив, що Росія відправляє до українського кордону все більше військового контингенту, збільшує кількість військової техніки, розгортає нові військові шпиталі. До того ж, у своїй риториці Кремль дедалі більше показує, що він не налаштований на компроміс, а готовий розмовляти лише мовою ультиматумів. Російське керівництво відкрито говорить, якщо Захід не погодиться прийняти вимоги РФ, то Москва залишає за собою право вдатися до військово-технічних заходів.

При цьому генсек НАТО нагадав, що в новітній історії є приклади, як Росія використала силу проти України. Саме Росія сьогодні є країною-окупантом. Частина української території (Крим та Донбас) сьогодні перебувають у російській окупації.

За словами генсека НАТО, у той час, коли зростає ймовірність нового вторгнення, Україна має право на самозахист і союзники в Альянсі готові допомогти Україні захистити свою територію.

Також Єнс Столтенберг зазначив, що не потрібно передчасно радіти заявам президента Франції Макрона про те, що йому вдалося знайти потрібні слова і Путін відмовився від намірів напасти на Україну. Маю пройти деякий час, щоб усе стало на свої місця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тривожний візит Макрона до Києва: експерти розповіли про справжню мету президента Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини