Головна Новини Суспільство події Генпрокуратура розсекретить матеріали розслідування Іловайської трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратура розсекретить матеріали розслідування Іловайської трагедії

До сьомих роковин Іловайської трагедії Генпрокуратура планує оприлюднити матеріали справи на вебсайті Офісу Генерального прокурора

5 серпня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розповіла про стан розслідування боїв під Іловайськом та оголосила про розсекречення матеріалів справи. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Генпрокуратура розсекретить матеріали розслідування Іловайської трагедії

Трагедія під Іловайськом, фото з відкритих джерел

З нагоди сьомих роковин трагедії 5 серпня відбулася перша зустріч Генерального прокурора та рідних військових, що загинули, потрапили у полон чи зникли в "Іловайському котлі".
"Сім’ї всі ці роки чекають справедливості. Ідея цієї зустрічі — не тільки подивитися один одному в очі, а й поінформувати, що ми на даному етапі робимо у розслідуванні тих подій", — зазначила Генпрокурор.
Раніше понад 70 томів матеріалів провадження мали гриф обмеженого доступу. Тепер прокуратура прагне їх розсекретити. Клопотання про розсекречення до Генерального штабу Збройних сил України вже направлено.
Слід наголосити, що загальний обсяг справи становить 300 томів, де записано допити понад 900 осіб, описано більше 1600 бойових документів.
Фотокопії розсекречених матеріалів будуть опубліковані на сайті Офісу Генерального прокурора у розділі про Іловайську трагедію. Там буде доступний опис результатів слідства. Над сайтом наразі працюють розробники.

Відомо, що у рамках провадження вже оголошено підозру першому заступнику начальника Генерального штабу Збройних сил РФ і колишньому начальнику Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ. Останній наразі обіймає посаду заступника Міністра оборони РФ.

За словами Генпрокурора, у серпні підозру оголосили двом російським генералам. Генпрокуратура інкримінує їм посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, ведення агресивної війни та порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.
Також перевіряють чи було недбале ставлення до військової служби з боку керівників антитерористичною операцією.

Наразі завершено дві комісійні військові судові експертизи. Загалом у справі вже здійснено понад 500 судово-медичних експертиз.
Триває додаткова судова експертиза. Під час неї буде з’ясовано чи відповідали керівним документам дії військових службових осіб під час виведення військових підрозділів АТО і добровольчих батальйонів з оточення.

Начальник "Департаменту війни" Офісу Генпрокурора Юрій Рудь також наголосив, що матеріали стосовно воєнних злочинів передали до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.
Як раніше повідомляв портал "Коментарі", бойовику "ДНР" повідомили про підозру у катуванні військових



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Пуля

5 серпня 2021, 20:11

смерть русским - это не грех, это правосудие. этих тварей нужно мочить везде по всему Миру. и это будет благодать. храни Господь Украину. смерть всем врагам! Слава Украине! Героям Слава!.


Новини