Головна Новини Суспільство події Генераторів та сонячних панелей стане ще більше: які закони підписав Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Генераторів та сонячних панелей стане ще більше: які закони підписав Зеленський

Президент підписав закони про ввезення енергообладнання без мит та ПДВ

27 липня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський підписав закони, які передбачають скасування ПДВ та мита на ввезення енергообладнання. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Генераторів та сонячних панелей стане ще більше: які закони підписав Зеленський

Генератор. Фото: з відкритих джерел

На картках законопроектів №11258 та №11259, ухвалених українським парламентом 16 липня, зазначено, що вони повернуті з підписом глави Української держави 26 липня.

Народний депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі уточнив, що у підписаних законах є поправки щодо звільнення від мит та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики: електрогенераторного обладнання; обладнання для вітро- та сонячної генерації; акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).

"Також є обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та моє виправлення про звільнення тактичних навушників для військових", — додав парламентарій.

Варто зазначити, ухвалені Верховною Радою законопроекти 11258 та 11259, які передбачають безмитне ввезення в Україну енергетичного обладнання, а також звільнення його від ПДВ, прискорять децентралізацію енергетики.

16 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення від мита та ПДВ обладнання для енергетики, яке ввозиться до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після тривалої мовчанки Міністерство енергетики України нарешті надало довгоочікувані відповіді на ключові питання щодо енергетичної безпеки країни. Зокрема, журналісти порталу "Коментарі" отримали інформацію щодо експорту електроенергії, причин стабілізаційних відключень та структури енергетичного комплексу України.

У Міненерго зазначили, що війна завдала значної шкоди енергетичній інфраструктурі України, призвівши до втрати близько 9 ГВт потужності. Це призвело до дефіциту електроенергії, змусивши країну покладатися на імпорт та допомогу з Європи.

“Для компенсації дефіциту Україна залучає імпорт електроенергії та аварійну допомогу з Європи – максимально, наскільки дозволяє потужність магістральних мереж, що поєднують українську енергосистему з Європою. Але цього, на жаль, недостатньо, щоб покрити весь недолік. Тому енергетикам доводиться запроваджувати відключення світла, щоб уберегти енергосистему від ще більшої руйнації”, — йдеться у повідомленні Міненерго.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини