Головна Новини Суспільство події Фінляндія змінить закон для конфіскації квартир у росіян: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія змінить закон для конфіскації квартир у росіян: деталі

Метою оновлення закону про житлово-будівельні компанії є вирішення проблем житлово-будівельних компаній та спрощення процедури набуття права власності на житло

27 червня 2024, 17:20 comments2768
Поділіться публікацією:

Уряд Фінляндії змінить своє законодавство для того, щоб мати можливість конфіскувати квартири у росіян, які не сплачують внесків. Завтра президент підпише зміни до закону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції Фінляндії.

Фінляндія змінить закон для конфіскації квартир у росіян: деталі

Фінляндія. Фото: з відкритих джерел

Як зазначили у відомстві, країна зіштовхнулася з проблемами у Південно-Східній та Східній частинах країни. Там близько 1000 житлових товариств зіткнулися з проблемами через неспроможність російських власників квартир переказувати членські внески та інші платежі. Тому деякі житлові комплекси можуть оголосити банкрутство або залишитись без опалення, енергії та води.

"Метою оновлення закону про житлово-будівельні компанії є вирішення проблем житлово-будівельних компаній та спрощення процедури набуття права власності на житло. Поправка також покликана забезпечити, щоб час, необхідний для вручення рішення про вступ у володіння за кордоном, не призводив до неефективності рішення", — йдеться в повідомленні.

Водночас, там зазначають, що взяття у власність ОСББ вимагає вручення повістки про виселення. Однак у деяких випадках захоплення контролю над ОСББ неможливе, якщо неможливо вручити повідомлення за кордоном. Зокрема, у Східній Фінляндії виникли проблеми із доставкою повідомлень до Росії. Це ставить у невигідне становище житлові компанії, які змушені використовувати володіння як засіб протидії порушенням з боку пайовиків чи орендарів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини