Головна Новини Суспільство події Фінляндія розвертає автомобілі з російськими номерами
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія розвертає автомобілі з російськими номерами

Фінляндія вслід за країнами Балтії перестала пускати авто з російськими номерами

16 березня 2024, 14:57
Поділіться публікацією:

З 16 березня у Фінляндії більше не можна їздити на зареєстрованих у Росії автомобілях без спеціального дозволу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє фінська митна служба.

Фінляндія розвертає автомобілі з російськими номерами

Автомобілі з російськими номерами. Фото: із відкритих джерел

Автомобіль із російськими номерами у Фінляндії тепер може бути обкладений митом та ПДВ, після чого він має виїхати за межі ЄС.

Наголошується, що в деяких випадках керування авто з зареєстрованими в Росії номерами дозволять: для студентів денної форми навчання, людей, які працюють за терміновим трудовим договором, громадян ЄС або Європейської економічної зони, які постійно проживають у РФ.

Однак при цьому вони повинні довести, що легально ввезли автомобіль до Фінляндії до набрання чинності забороною.

У росіян було півроку, щоби вивезти свої авто з Фінляндії. Виїзд із Фінляндії через фінсько-російський кордон неможливий, оскільки пункти пропуску закриті до 14 квітня 2024 року. У митній службі зазначали, що державні органи не видаватимуть окремих інструкцій з практичних питань щодо вивезення транспортних засобів росіянами. Власники автомобілів самі несуть відповідальність за рішення щодо їх транспортних засобів, зазначали фіни.

З 11 березня в країнах ЄС не має залишитися автомобілів із російськими номерними знаками. Власники автомобілів з російською реєстрацією вважаються порушниками вимог законодавства і щодо них застосовуватиметься відповідальність – штраф чи конфіскація автомобіля.

Раніше стало відомо, що 11 березня Литва почала затримувати авто із російськими номерами. Кримінальна митна служба країни показала перший затриманий російський автомобіль. Швидше за все, машину конфіскують та передадуть на потреби України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Фінляндія змінить свою думку щодо війни в Україні: що заявив новообраний президент країни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Фінляндія пояснила, чому не може йтися про відкриття кордону із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини