Головна Новини Суспільство події Фільм "20 днів у Маріуполі" встановив рекорди переглядів на українських стримінгових сервісах
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм "20 днів у Маріуполі" встановив рекорди переглядів на українських стримінгових сервісах

Фильм залишив позаду "Мої думки тихі" та "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго"

27 березня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:
Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", яка розкриває трагедію перших тижнів облоги Маріуполя під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року, виявилася на вершині рейтингів переглядів серед українських стримінгових сервісів. За даними, опублікованими виданням Forbes, стрічка встановила рекорди на платформах Takflix, "Київстар ТБ", Megogo та Volya TV вже у прем'єрний вікенд.

Фільм "20 днів у Маріуполі" встановив рекорди переглядів на українських стримінгових сервісах

"20 днів у Маріуполі" став лідером переглядів на українському стримінгу

На Takflix "20 днів у Маріуполі" став найпопулярнішим фільмом з моменту заснування сервісу в грудні 2019 року, залишивши позаду такі відомі роботи, як "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча та "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Надії Парфан.

Такий же успіх стрічка зазнала на "Київстар ТБ", де вона стала рекордсменом за всю історію існування онлайн-кінотеатру, увійшовши в топ-10 фільмів з найбільшою кількістю переглядів серед всього VOD-контенту в період з 21 по 24 березня.

На Megogo фільм встановив рекорд серед документального кіно та став одним з лідерів загального рейтингу, зібравши 21 тисячу переглядів. 

"Такий високий інтерес аудиторії є виразом глибокої шани до команди фільму та виявом підтримки українського кінематографа," – прокоментувала це явище Валерія Толочина, директорка з маркетингу Megogo.

На Volya TV стрічку переглянули приблизно 18% користувачів платформи протягом 21-23 березня, що в п'ять разів перевищило кількість переглядів інших фільмів на сервісі за цей період.

"20 днів у Маріуполі" є документальним свідченням перших днів облоги Маріуполя, виконане режисером і фотографом Мстиславом Черновим, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою та журналісткою Василісою Степаненко. Творці стали останніми журналістами в місті, які документували руйнування Маріуполя російськими військами на початку конфлікту. За свою роботу команда була удостоєна Пулітцерівської премії, а у 2024 році їх робота була відзначена Шевченківською премією, що є однією з найпрестижніших нагород в Україні у галузі культури та мистецтва.

Нагадаємо, що документальний український фільм "20 днів у Маріуполі" залишив слід в історії престижної премії "Оскар", перемігши в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини