Головна Новини Суспільство події Федоров: ковідну тисячу зможуть отримати українці, вакциновані за кордоном - як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров: ковідну тисячу зможуть отримати українці, вакциновані за кордоном - як це зробити

Відповідний алгоритм вже відпрацьований у рамках програми єПідтримка

22 грудня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

У Мінцифрі розробили механізм, який допоможе скористатись послугою єПідтримка та отримати тисячу гривень, навіть, тим, хто зробив два щеплення від коронавірусу за кордоном. Про це заявив під час брифінгу очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляє пресслужба відомства.

Федоров: ковідну тисячу зможуть отримати українці, вакциновані за кордоном - як це зробити

Михайло Федоров. Фото з відкритих джерел

Для цього українцям буде потрібно звернутись до свого сімейного лікаря, який внесе відповідні зміни у електронну систему. Алгоритм дій вже налагоджений і відпрацьований. Після генерації сертифікату усі українці, які вакцинувались у інших країнах, зможуть також стати учасниками державної програми єПідтримка та отримати одну тисячу гривень.

"По всій країні зараз є можливість внести сімейними лікарями інформацію про те, що ви отримали щеплення за кордоном, в електронну медичну систему. Після цього людина зможе згенерувати ковідний сертифікат в "Дії" і отримати послугу. Сьогодні є такий чіткий алгоритм", — зазначив Федоров.

За словами міністра, на сьогодні  кошти нараховано вже 2,3 мільйонам українців. З них нині  було витрачено понад 206 млн гривень. Найпопулярнішими сферами виявились книгарні та кінотеатри.

"Однозначні лідери списку — кіно та книги. Це можна було помітити, коли минулого тижня найпопулярніші українські сайти видавництв та кінотеатрів “підвисали” від кількості запитів. Це говорить про те, що головну задачу — допомогу бізнесу, який постраждав під час карантину — програма єПідтримка успішно виконує. Щоб отримати кошти цього року під час першого етапу, треба подати заявку в Дії до 29 грудня", — підкреслив Міністр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини