Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, як працюватимуть центри масової вакцинації на новорічні свята
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як працюватимуть центри масової вакцинації на новорічні свята

Усі центри масової вакцинації від коронавірусу в Україні будуть закритими 1 та 2 січня 2022 року

22 грудня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) мають намір дати два вихідних усім медикам, які задіяні у масовій вакцинації українців від коронавірусу. Так, закритими пункти вакцинації будуть 1 та 2 січня 2022 року. Про це на брифінгу у МОЗ заявила заступниця міністра  Марія Карчевич, повідомляють у пресслужбі міністерства. 

У МОЗ розповіли, як працюватимуть центри масової вакцинації на новорічні свята

Вакцинація. Фото із відкритих джерел

“Пункти та центри вакцинації населення проти COVID-19 1 та 2 січня працювати не будуть. У перші дні після святкування Нового року ми даємо можливість відпочити медичним працівникам. Водночас в решту інших днів пункти вакцинації працюватимуть за звичайним розкладом”, — пояснила Марія Карчевич.
У МОЗ також підсумували, що нині в Україні діє більше 1 400 мобільних бригад, більше ніж 3 300 пунктів щеплення та понад 500 центрів вакцинації.

"Не відкладайте щеплення проти COVID-19 на післясвятковий період. Вакцинуйтеся, щоб наступний рік приносив вам тільки приємні несподіванки," — наполягають у міністерстві.

Також у МОЗ порахували, що за минулу добу, 21 грудня,  в Україні зафіксовано 6363 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби: 534 випадки серед дитячого населення, 208 серед медичного персоналу. Усього від початку  вакцинації було проведено усього 27 603 218 щеплень.

Для профілактики захворювання у міністерстві радять слідкувати за гігієною рук, користуватись дезінфекторами, уникати контакту з усіма, хто має кашель чи гарячку, а при перших ознаказ хвороби звертатись до сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у Ізраїлі починають вводити четверту дозу від коронавірусу




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини