Головна Новини Суспільство події Федоров анонсував нові функції та документи в Дії
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров анонсував нові функції та документи в Дії

В Дії з'являться нові державні послуги для українців

12 липня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

В додатку Дія з'являться нові послуги та документи найближчим часом, а також революційні топпроекти. Про це розповів міністр Михайло Федоров.

Федоров анонсував нові функції та документи в Дії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За словами міністра, в додатку до кінця літа в застосунку з'являться нові документи та тестування послуг. Зокрема, буде тестування електронного пенсійного посвідчення та посвідки на проживання. Пізніше в Дії відкриють тестування військових облігацій та деякі послуги електронного нотаріату. Буде відновлено в додатку послугу "Поділитися техпаспортом", яка була запущена в лютому 2022 року, але зупинена.

Крім того, електронні документи українців в Дії будуть продубльовані англійською мовою.

Раніше міністр наголошував, що українські підприємці продовжать безоплатно користуватимуться корпоративною поштою Google та хмарним сховищем, сервісами Google Workspace.

Як писав портал, українці зможуть оформити через Дію дозвіл на виїзд неповнолітньої дитини за кордон. Дозвіл в електронному вигляді стане доступним для батьків найближчим часом в урядовому додатку. Поки що деталей, як це працюватиме в Мінцифрі не повідомили.

Також ми писали, що податкова амністія в Україні виявилася провальною й чи раціонально було її запускати. З 1 вересня 2021 року в Україні стартувала кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триває до 1 вересня 2022 року. Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко написав, що наразі українці задекларували 3,7 млрд гривень, з цієї суми збір до сплати збору складає 225,1 млн гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини