Головна Новини Суспільство події В "Дії" з'явиться нова послуга: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Дії" з'явиться нова послуга: що відомо

Дані про дозвіл від батьків на виїзд неповнолітньої дитини за межі України буде відображати на порталі "Дія"

10 липня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Українці зможуть оформити через Дію дозвіл на виїзд неповнолітньої дитини за кордон. Дозвіл в електронному вигляді стане доступним для батьків найближчим часом в урядовому додатку. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

В "Дії" з'явиться нова послуга: що відомо

Додаток Дія, фото з відкритих джерел

Відповідно до ухваленого законопроєкту №6146 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення батьками питань тимчасового виїзду дітей за межі України" від 8 липня 2022 року інформація про дозволи буде й на порталі Дія, який підтягує інформацію з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

В документі прописано, що дані про згоду на тимчасовий виїзд за межі України дитини до 16 років мають бути внесені до Державного реєстру актів цивільного стану громадян одним із батьків через Єдиний державний веб-портал електронних послуг Дія або нотаріусом.

Підставою  є  нотаріально посвідчена письмова згода одного з батьків в день такого посвідчення.

Згода діє не більше трьох років. В документі прописано, в якому разі один з батьків, опікунів може подати до суду та вивезти дитину без дозволу іншого, за яких умов такий дозвіл не потрібен та як вивезти дитину родичам, якщо батьки не позбавлені прав.

Як писав портал, чому податкова амністія в Україні виявилася провальною й чи раціонально було її заспукати. З 1 вересня 2021 року в Україні стартувала кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триває до 1 вересня 2022 року. Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко написав, що наразі українці задекларували 3,7 млрд гривень, з цієї суми збір до сплати збору складає 225,1 млн гривень.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини