Головна Новини Суспільство події Євростат порахував, скільки чоловіків призовного віку залишили Україну під час воєнного стану
commentss НОВИНИ Всі новини

Євростат порахував, скільки чоловіків призовного віку залишили Україну під час воєнного стану

До Німеччини з 24 лютого 2022 року приїхав рівно 221 571 український чоловік віком від 18 до 60 років – і це лише офіційні дані

24 листопада 2023, 15:00 comments1127
Поділіться публікацією:

Понад півмільйона чоловіків призовного віку виїхали з України від початку повномасштабного вторгнення російських військ. Частині з них виїзд за кордон офіційно заборонений. Як інформує портал "Коментарі", про це пише австрійське видання Exxpress із посиланням на дані Євростату, який є офіційним статистичним органом Євросоюзу.

Євростат порахував, скільки чоловіків призовного віку залишили Україну під час воєнного стану

Скільки чоловіків призовного віку залишили Україну

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, від початку великої війни з України виїхали близько 6,3 млн громадян. Однак більшість з них – жінки й діти.

У Євростаті стверджують, пише видання, що у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні й Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов.

Проте видання та статистика не уточнює, скільки з цих чоловіків виїхали легально як батьки трьох дітей, інваліди 2 групи чи інші категорії осіб, які мають на це право. Також окремо не рахують чоловіків, які могли виїхати до ЄС з окупованих Росією територій.

Як пише видання, лише до Німеччини, за даними німецького МВС, після 24 лютого 2022 року приїхав рівно 221 571 український чоловік віком від 18 до 60 років. З них 189 484 перебувають там і сьогодні.

Ці дані охоплюють лише тих, що зареєстровані офіційно. У МВС Німеччини вважають, що ще 100 тисяч не зареєстровані й перебувають в країні нелегально.

Схожа ситуація в Австрії – туди виїхали щонайменше 14 тисяч українських чоловіків за підробленими документами чи користуючись "послугами" контрабандистів.

Деякі чоловіки заплатили до 10 тисяч доларів за довідку, що підтверджує їхню непридатність до військової служби, пише автор статті.

Видання вказує, що для України втрата придатних до військової служби чоловіків на другий рік війни є серйозною проблемою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому ставка на мобілізацію не спрацьовує: як Україні потрібно міняти підходи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віра

26 листопада 2023, 13:26

Чоловіки теж люди і теж хочуть жити. Нехай зрадницька влада виконує план зі знищення населення своїми родичами, які повтікали перші!!!

Ігор

24 листопада 2023, 15:52

Взяли приклад з тричі ухилянта Фюрера. Зате скільки Хунта грошей на цьому заробила! Вся любов до країни Баг і патріотизм тримається тільки на примусі. Добровільно ніхто не бажає, навіть ніхто з сусідів не погоджується на співробітництво. Збудували недокраїну. Навіть на Росії все добровільно, там ще і вибори пройдуть, а в нас самопроголошений Фюрер боїться демократичного волевиявлення.


Новини