Головна Новини Суспільство події Європа допомагає Путіну фінансувати своїх силовиків: експерт розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа допомагає Путіну фінансувати своїх силовиків: експерт розкрив подробиці

Зараз дуже важливо запровадити ембарго на енергоресурси, особливо на газ

22 травня 2022, 15:40 comments1906
Поділіться публікацією:

Поки не введено повне ембарго на російські енергоресурси, особливо на газ, немає сенсу говорити про жорсткі санкції Європи та решту цивілізованого світу проти Росії за її війну проти України. Усі ті санкції, які запроваджено лише півзаходи, на тлі того, які кошти отримує Кремль від європейських країн за нафту та газ. У підсумку, отримуючи мільярди євро у Путіна, не закінчуються кошти, щоб оплачувати відданість собі з боку силовиків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "НВ" розповів професор економіки Мадридської IE Business School Максим Миронов.

Європа допомагає Путіну фінансувати своїх силовиків: експерт розкрив подробиці

Євро. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, що торгуючи дуже успішно енергоресурсами, у Путіна не закачуються фінансові ресурси добре фінансувати працю не лише силовиків, а й працівників бюджетної сфери.

"Європа продовжує відправляти йому (Ред. Путіну) 700-800 млн євро на день, а це дозволяє зберігати бюджетний баланс плюс попит на імпорт впав, долар у країну приходить, але витратити його не можна", — зазначив експерт.

Він додає, звідси маємо розгадку питання: як Путіну вдається досі зберігати волатильний бюджет та не мати складнощів із наповненням державної скарбниці, незважаючи на всі ці розпіарені санкції та втрати на військові дії.

Миронов вважає, якщо Європа справді зацікавлена допомогти Україні та посилити тиск на путінський режим, повне ембарго без компромісів має бути насамперед запроваджено на купівлю російського газу. З нафтою ситуація вже трохи простіша.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий стан на все літо: експерти розповіли, що стоїть за рішенням президента – які плани військового командування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини