Головна Новини Суспільство події Евакуація з Донецької та Луганської областей: яка ситуація 1 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація з Донецької та Луганської областей: яка ситуація 1 квітня

Донецька та Луганська області потерпають від обстрілів окупантів

1 квітня 2022, 12:49
Поділіться публікацією:

Евакуація українців із зони бойових дій триває. Майже щодня працюють гуманітарні коридори.

Евакуація з Донецької та Луганської областей: яка ситуація 1 квітня

Евакуаційна колона, фото Телеграм Маріупольська міськрада

Як повідомили на каналі Маріупольської міської ради, станом на 11 годину 1 квітня евакуаційна колона з Бердянська вирушила до Запоріжжя.

"До 42 автобусів, яких супроводжують машини Червоного хреста та ДСНС, приєдналося багато приватного транспорту. Сьогодні очікуємо на прибуття рекордної кількості маріупольців", — йдеться в повідомленні.

За словами Кирила Тимошенка, заступника голови Офісу президента, зранку до Бердянська вирушили 10 автобусів для евакуації громадян. До міста буде також доставлено 15 тонн гуманітарного вантажу.

1 квітня є домовленості про гуманітарний коридор з Луганщини. Про це повідомив чиновник Сергій Гайдай. Мала б відбуватися евакуація жителів Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади (зокрема Нижнє), Попасної. Станом на 10 ранку окупанти гатили по населених пунктах.

"Однак, ми все ще очікуємо на "режим тиші". Росіяни поки його не дотримуються. Обстріли тривають. Жителям Попасної, Гірського, Нижнього, Рубіжного, вважаю, слід приймати рішення якомога швидше. Ситуація вкрай загострена. Також на Луганщину буде направлений гуманітарний вантаж", — написав голова ОВА.

Як розповіла віце-міністерка Ірина Верещук, 31 березня працювало три гуманітарні коридори. По ним виїхали власними автівками до Запоріжжя 1458 людей: 631 маріуполець й 827 мешканців населених пунктів Запорізької області. З Енергодара евакуювалося 50 приватних автомобілів та автобус, що перевозив дітей.

31 березня 45 автобусів для евакуації, окупанти не впустили до Бердянська. Гуманітарну допомогу, що прибула до Мелітополя, забрали окупанти.

"Це 14 т продовольства та медикаментів. Ось така ціна домовленостей та гарантій Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо роботи гуманітарних коридорів. Ведемо перемовини про повернення автобусів, щоб мешканці Мелітополя завтра мали змогу виїхати на них до Запоріжжя", — написала міністерка.

Як повідомляв портал, ворог виходить із території Чернігівської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини