Головна Новини Суспільство події Евакуація тварин з "Фельдман Екопарку": яка ситуація наразі
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація тварин з "Фельдман Екопарку": яка ситуація наразі

В Харкові продовжується евакуація диких тварин, які знаходяться під обстрілами

13 квітня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Станом на 13 квітня з "Фельдман Екопарк" в Харкові вдалося вивезти деяких тварин. За інформацією Олександра Фельдмана, відгукнулося дуже багато волонтерів, організацій, представників влади та керівників ферм, притулків, зоопарків на прохання екопарку про допомогу в евакуації та утриманні тварин, зросла кількість донатів для екопарку.

Евакуація тварин з "Фельдман Екопарку": яка ситуація наразі

Фото Фейсбук/ Фельдман Екопарк

"Велике спасибі всім, хто нас підтримує, це зараз дійсно дуже важливо: завдяки вам наші вихованці, які, на жаль, поки що залишаються на лінії вогню, забезпечуються харчуванням, доглядом та водою, а дедалі більше їх кількість переїжджає у безпечніші місця. Цей процес триває щодня (якщо дозволяє обстановка з обстрілами) і не зупинитися, поки остання тварина не буде в безпеці", — наголосив засновник парку.

Вивезення хижаків почалося з 5 квітня. В перші дні вдалося врятувати ягуара, пантеру та двух левів. 7 квітня було вивезено понад 80 тварин, 23 тварини – людиноподібних мавп, колишніх левів, білих тигрів, ягуарів тимчасово перевезли до Харківського зоопарку.

11 квітня було евакуйовано песців, каракалів та барсука. На початку квітня вдалося вивезти гепардів та хижаків перед сильним обстрілом. Коли снаряди рознесли вольєри, тварини вже були на шляху до безпечного місця під Полтавою.

12 квітня допомогли з евакуацією екопарку ГО UAnimals, вивізши трьох левів до притулку Наталі Попової. Звідти тварин евакуйовуватимуть за кордон. До цього волонтери вже вивезли трьох левів та одного тигра. Силами працівників парку та харків'ян було вивезено трьох бурих та одного гімалайського ведмедя, трьох шотландських корів, північного оленя, п'ять великих левів, левенята, ягуара, чорнобурок, песців, птахів, їх перевезуть до Одеського зоопарку.

"Щодо того, скільки тварин ще потрібно евакуювати. За таких темпів це ще 15-20 ходок. Ви все бачите, у яких екстремально нервових, небезпечних для життя умовах це відбувається. Те, що робить наша команда – це просто неймовірно, і я не можу передати словами, наскільки я вдячний хлопцям, які йдуть на величезний ризик заради порятунку тварин. Просимо вас не вірити інформації, яка розповсюджується у соцмережах, що наші тварини кинуті та нікому не потрібні. Ми працюємо над їхнім порятунком кожен день і жодна тварина не буде кинута на свавілля долі, порося це, тигр або ведмідь", — написав Фельдман.

Наразі працівники парку та волонтери займаються евакуацією великих копитних: верблюдів, сибірських козерогів, мархурів та інших. Обстріли з боку окупантів не припиняються.

Як повідомляв портал, "Фельдман Екопарк" за час війни зіштовхнувся з жорстокими обстрілами, зруйнованими вольєрами, проблемами зі зв'язком і світлом, а найгірше — з мертвими тваринами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини