Головна Новини Суспільство події Евакуація та гуманітарні вантажі: Ірина Верещук розповіла про плани на 17 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація та гуманітарні вантажі: Ірина Верещук розповіла про плани на 17 березня

В які міста будуть везти гуманітарні вантажі та з яких евакуйовуватимуть українців

17 березня 2022, 10:16
Поділіться публікацією:

Як повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, на 17 березня погоджено дев'ять гуманітарних маршрутів. Також створено Національне інформаційне бюро.

Евакуація та гуманітарні вантажі: Ірина Верещук розповіла про плани на 17 березня

Евакуація громадян, фото ДСНС

Український національний центр розбудови миру, який підпорядковується Міністерству реінтеграції тимчасово окупованих територій буде юридичною особою та виконуватиме функції Національного інформаційного бюро. Україна повідомила Міжнародний Червоний Хрест про створення такого бюро. Міністерка говорить, що є сподівання, що робота бюро буде плідною та результативною для сімей, які чекають своїх дітей з полону додому.

"Продовжуємо працювати над поставкою гуманітарної допомоги до всіх оточених та заблокованих міст. Також ми посилюємо роботу по визволенню захоплених в полон цивільних громадян: дніпроруднівського міського голови Євгена Матвєєва, голови мелітопольської райради Сергія Прийми, Іванківського міського голови Тетяни Свириденко, голови Щастинської цивільної адміністрації Володимира Тюріна, секретаря Скадовської міськради Юрія Палюха, рятувальника Олексія Данченко", — сказала міністерка.

16 березня було звільнено з полону міського голову Мелітополя Івана Федорова.

Гуманітарні коридори

В Донецькій області: з Маріуполя до Запоріжжя (Мангуш – Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам'янське – Запоріжжя) – з обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації та збору людей на шляху з Маріуполя буде відправлено з міста Запоріжжя.
Буде запущено по маршруту автоцистерну для заправки приватних авто.

В Київській області: з Бородянки до Житомира (Бородянка – Дружня – Загальці – Поташня – Пісківка – Мігалки – Біла Криниця – Хомівка – Березці – Радомишль – Поташня – Кочеров – Житомир).

З села Шевченкове до Броварів (Шевченкове – Рудня – Семиполки – Калетянське – Козелець – Остер – Крехаєв – Рожни – Пухівка – Погреби – Бровари).

В Харківській області: гуманітарний вантаж (продукти та медикаменти) буде доставлено з Харкова до Вовчанська (Вовчанськ – Симонівка – Рубіжне – Перемога – Шестаково – Харків). 6 автомобілів із продуктами та медикаментами будуть відправлені з міста Харків. Старший колони: Фольцваген Крафтер (АХ 9104 КЕ), 0979913734, Кашкаров Артем Васильович.

В Київській області гуманітарний вантаж (продукти та медикаменти) відправлять до Гостомеля, Бучі, села Семиполки, Марківців, Опанасова.

Як повідомляв портал, що не можна публікувати у соцмережах під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини