Головна Новини Суспільство події ЄС схиляється до того, щоб підтримати ідею США: Україна може отримати 50 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС схиляється до того, щоб підтримати ідею США: Україна може отримати 50 млрд доларів

Країни Євросоюзу обговорили американський план фінансової допомоги Україні

6 червня 2024, 10:55 comments3418
Поділіться публікацією:

Міністри фінансів країн Євросоюзу під час онлайн-зустрічі розглянули пропозицію США надати багатомільярдний кредит для України за рахунок доходів від заморожених російських активів, але остаточне рішення буде ухвалено після саміту Великої сімки (G7). Як передає портал "Коментарі", про це пише "Reuters", із посиланням на ірландського міністра Паскаля Донохью, який головує на засіданнях міністрів фінансів єврозони.

ЄС схиляється до того, щоб підтримати ідею США: Україна може отримати 50 млрд доларів

Долари. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що його колеги у країнах ЄС твердо підтримують необхідність допомогти Україні. До кінця місяця вони зберуться ще раз, щоб обговорити план G7.

Згідно з ідеєю, яку обговорюватимуть на саміті Великої сімки 13-15 червня, майбутні доходи від російських активів мають стати основою для кредиту, який нададуть Україні. Відсотки, термін погашення та розмір кредиту ще обговорюються, але його сума може становити до $50 млрд.

За даними джерел Politico, під час зустрічі міністрів фінансів обговорювався в основному американський план, хоча Євросоюз має альтернативну пропозицію. Згідно з ним ЄС може самостійно надати кредит для України, використавши як заставу свій семирічний бюджет у розмірі 1,2 трлн євро.

Троє співрозмовників видання сказали, що ідея Євросоюзу обговорювалася не надто активно, тому що міністри все ж таки схиляються до американського плану.

Оскільки більшість російських активів перебувають на території Євросоюзу, від неї залежить реалізація цього плану. Він має безстроково заморозити російські активи (зараз це робиться кожні півроку) та гарантувати, що дохід від них буде використаний на обслуговування кредиту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомагають РФ обходити санкції: проти кого ЄС та G7 мають намір посилити тиск.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини