Головна Новини Суспільство події ЄС досі імпортує 50% зрідженого газу: скільки грошей щомісяця надходить до бюджету РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС досі імпортує 50% зрідженого газу: скільки грошей щомісяця надходить до бюджету РФ

ЄС щомісяця купує у росіян зрідженого газу на мільярд доларів

8 грудня 2023, 13:25
Поділіться публікацією:

Майже через два роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну європейські країни продовжують імпортувати російський арктичний зріджений природний газ у рекордних обсягах. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA) та коаліції Business4Ukraine.

ЄС досі імпортує 50% зрідженого газу: скільки грошей щомісяця надходить до бюджету РФ

Російський скраплений газ. Фото: із відкритих джерел

"На відміну від Сполучених Штатів, ЄС досі не вводив жодних санкцій щодо імпорту ЗПГ. У результаті ЄС залишається пунктом призначення для 50 відсотків російського експорту ЗПГ і щомісяця спрямовує до РФ понад 1 мільярд доларів", — наголошується у звіті.

Експерти докладно описали, як ЗПГ тепер став основним російським викопним паливом, яке закуповує ЄС.

Новий аналіз розповсюдження російського викопного палива показав продовжений і невпинний імпорт зрідженого природного газу (ЗПГ) країнами ЄС.

"Росія відчула сплеск доходів від експорту ЗПГ, особливо тому, що її ЗПГ залишається без санкцій ЄС. З грудня 2022 року до жовтня 2023 року половина російського експорту ЗПГ на загальну суму 8,3 млрд євро була спрямована на ринок ЄС", — зазначають аналітики. .

Покупцями російського ЗПГ є до десятка країн Європи. Але ключовими імпортерами є Бельгія, Іспанія та Франція, на які разом припадає 88 відсотків російського імпорту ЗПГ до ЄС за останні 10 місяців.

"Порти ЄС отримують понад 200 партій з російського заводу Ямал ЗПГ на рік. Обсяг імпортованого ЗПГ зараз настільки значний, що перевершив інші види російського викопного палива", — наголошується у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції для відводу очей: ЗМІ дізналися, що сталося зі станом російських олігархів за рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини