Головна Новини Суспільство події Ердоган знову хоче поговорити із Зеленським та Путіним: названо тему діалогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган знову хоче поговорити із Зеленським та Путіним: названо тему діалогу

Президент Туреччини Ердоган знову планує обговорити із Зеленським та Путіним тему переговорів

21 жовтня 2022, 12:52
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган найближчими днями має намір знову мати намір провести телефонну розмову з президентами України та Росії – Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним. Під час переговорів новою ключовою темою може стати відновлення мирного переговорного процесу. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "Anadolu".

Ердоган знову хоче поговорити із Зеленським та Путіним: названо тему діалогу

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Під час спілкування з журналістами турецький лідер заявив, що офіційна Анкара не втрачає надії на пряму розмову між президентами РФ та Україною. На його думку, сторони, яка програла, у світу не буде.

Крім того, Реджеп Тайіп Ердоган розповів, що під час останньої розмови з Путіним у нього склалося враження про пом'якшення позиції російського президента щодо діалогу з українською стороною.

"Найближчими днями за підсумками телефонних розмов (з Путіним та Зеленським — ред.), зрозуміємо, як далеко зможемо просунутися. Напередодні я спілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Я відчув у його промові відсутність перешкоди та готовність до вирішення цього питання. Ми не втрачаємо надії на світ", — зазначив Ердоган.

Варто зазначити, що у середу, 19 жовтня, відбулася телефонна розмова українського та турецького лідерів . За словами президента України Володимира Зеленського, він обговорив зі своїм колегою питання безпеки, обміну полоненими, зернової угоди. За даними офіційної Анкари, Реджеп Ердоган готовий запропонувати будь-який необхідний внесок для того, щоб відновити безпеку Запорізької АЕС та загалом – для припинення війни шляхом переговорів між Києвом та Москвою. Експерти оцінили ексклюзивно для видання "Коментарі" результати цих переговорів, а також позицію Туреччини на цьому етапі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини