Головна Новини Суспільство події Ердоган обговорив з Путіним «зернову угоду»: перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган обговорив з Путіним «зернову угоду»: перші подробиці

Президент Туреччини вважає, що "зернову кризу" треба подолати

1 листопада 2022, 17:53 comments1264
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Головною темою розмови була "зернова угода". Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на повідомлення прес-служби турецького президента у Facebook.

Ердоган обговорив з Путіним «зернову угоду»: перші подробиці

Ердоган та Путін. Фото: із відкритих джерел

Під час розмови Ердоган підкреслив, що Туреччина зі свого боку робить все можливе для виконання "зернової угоди", яка вже показала свою ефективність.

Також президент Туреччини знову наголосив на важливості прямого діалогу між Зеленським і Путіним, що може наблизити довгоочікуваний мир в Україні. Зі свого боку Анкара буде й надалі робити все можливе для того, щоб контакт між Москвою та Києвом було відновлено, але цей шлях можна продовжити лише в тому випадку, якщо вдасться подолати "зернову кризу".                    

При цьому Ердоган висловив упевненість у тому, що питання щодо організації експорту українського продовольства будуть налагоджені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ООН не бачить підстав вважати, що атака на Чорноморський флот Росії порушила умови зернової угоди , які вирішили зірвати росіяни. Про це заявив заступник генсека організації з гуманітарних питань Мартін Гріффітс. Туреччина також заявила, що угода – чинна. У свою чергу, російський диктатор Путін заявив, що операцію призупинено нібито через удари по кораблях країни-агресора у Севастополі. Як події можуть розвиватись далі? Чи може Анкара вдатися до загострення з Москвою? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини