Головна Новини Суспільство події Ердоган анонсував заяву про "зернову угоду" після зустрічі з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган анонсував заяву про "зернову угоду" після зустрічі з Путіним

При цьому турецький лідер не став розкривати подробиць домовленостей із Путіним щодо зернової угоди.

4 вересня 2023, 14:44
Поділіться публікацією:

Після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосить "дуже важливе" повідомлення про "зернову угоду". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Anadolu.

Ердоган анонсував заяву про "зернову угоду" після зустрічі з Путіним

Ердоган та Путін. Фото з відкритих джерел

"Дуже важливе" повідомлення про чорноморську зернову угоду буде оголошено після зустрічі з Путіним", — заявив турецький лідер.

Як пише The Guardian, президент Туреччини зазначив, що український експортний коридор зерна є найважливішим питанням його переговорів із Путіним, і що повідомлення після зустрічі буде "дуже важливим кроком".

"Я вважаю, що повідомлення на прес-конференції буде дуже важливим кроком, особливо для розвинених країн Африки", — сказав Ердоган.

Зазначимо, сьогодні відбувається анонсована набагато раніше зустріч російського диктатора Володимира Путіна з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Президенти зустрічаються у Сочі. Вже відомо, що окрім ситуації із зерновою угодою, знехтуваною РФ у липні, сторони обговорять питання двосторонніх відносин, регіональні проблеми, російсько-українську війну, ймовірність нових обмінів полоненими між нашою країною та державою-агресором. Незадовго до цієї зустрічі стало відомо, що ООН готова йти на поступки РФ, у тому числі перепідключенням "Россільгоспбанку" до системи SWIFT, розморожуванням активів російських компаній. Які очікування від переговорів лідерів Туреччини та РФ? Чи є шанс на реанімацію зернової угоди? Чи варто це робити, йдучи на поступки Кремлю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся як експертам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини