Головна Новини Суспільство події Енергетики відновили критичну лінію живлення Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетики відновили критичну лінію живлення Запорізької АЕС

Після ворожих обстрілів вдалося відновити електропостачання до окупованої станції

сьогодні, 18:32
Поділіться публікацією:

Енергетики продовжують забезпечувати надійне електропостачання Запорізької атомної електростанції, попри постійні загрози з боку російських окупаційних сил. Внаслідок обстрілів одна з важливих ліній живлення була пошкоджена, але оперативні дії енергетиків дозволили відновити її роботу. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Енергетики відновили критичну лінію живлення Запорізької АЕС

Запорізька АЕС. Фото з відкритих джерел

Міністр енергетики Герман Галущенко подякував енергетикам за їхню швидку реакцію та відзначив, що завдяки їхній роботі Запорізька АЕС тепер має живлення за двома лініями. Проте, він підкреслив, що безпека станції залишається під загрозою через присутність окупаційних сил. За словами міністра, лише повернення контролю України над станцією може гарантувати безпечну експлуатацію найбільшої атомної електростанції в Європі.

“Вкотре наголошую, через окупацію Запорізької АЕС ворогом ситуація на станції залишається загрозливою. Лише повернення Україні контролю над АЕС може гарантувати безпечну експлуатацію найбільшої в Європі атомної станції”, – зауважив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, черговий обстріл ворожих сил знову поставив Запорізьку атомну електростанцію на межу аварії. Через пошкодження однієї з ліній електропередачі, яка забезпечувала зв’язок АЕС з енергосистемою України, станція наразі працює лише на одній лінії, що значно ускладнює її стабільне функціонування. 

Раніше “Коментарі” писали, що Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС), найбільший атомний енергоблок Європи, не поновлюватиме свою роботу. Рафаель Гроссі, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), наполягає на тому, що реактори станції повинні залишатися у стані "холодної зупинки" до повного врегулювання конфлікту та усунення всіх загроз безпеці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини