Головна Новини Суспільство події Експерти з’ясували як українці пов’язують спілкування рідною мовою та патріотизм
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти з’ясували як українці пов’язують спілкування рідною мовою та патріотизм

На думку 42,3% опитаних поняття «мова» та «патріотизм» жодним чином не пов’язані

21 квітня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані соціологічного дослідження, проведеного компанією “Active Group” за допомогою онлайн-панелі “SunFlower Sociology”.

Експерти з’ясували як українці пов’язують спілкування рідною мовою та патріотизм

Чи є спілкування українською проявом патріотизму

Українцям запропонували декілька варіантів відповідей, на питання, що стосується спілкування солов’їною як прояву патріотичності у "повній" чи "неповній мірі", або ж у відокремленні цих понять зовсім.

У підсумку, 25,5% респондентів вважає що мова є обов’язковою ознакою патріотизму в усіх випадках. Натомість 28%  опитаних каже: використання рідної мови є ознакою патріотизму у деяких випадках.

Тоді як, 42,3% дотримуються думки, що мова та патріотизм – поняття різні, й ніяким чином не пов’язані.  Не змогли відповісти на дане питання 4,2% респондентів.

Також, соціологи поцікавилися в громадян України, чи згідні вони з твердженням, що: "людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона спілкується зі своїми дітьми".

У підсумку, 15,8% опитаних повністю погоджуються із цим, 28,2% сказали, що “скоріше згідні”, 19% респондентів – "швидше за все" таку думку не підтримують, а 27,4% — не погодилися із твердженням. 9,5%  - не відповіли на запитання.

Тож, із фразою, повністю чи частково погодились 44% респондентів, а не погодились – 46, 5%.

Різко змінюються судження українців, коли вони чують про мову і патріотизм у контексті військових. Тут, 83,8% респондентів відповіли, що українського військового, котрий спілкується російською  - можна назвати патріотом, у той час, як 7,8% думає протилежно.

Читайте також на сайті "Коментарі", як живе хлопчик, з етикетки на банці зі згущеною та чим він займається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини