Головна Новини Суспільство події Експерти назвали COVID-вакцини, які втрачають ефективність після другої дози
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали COVID-вакцини, які втрачають ефективність після другої дози

Вчені провели дослідження двох вакцин від коронавірусу і з'ясували, що вони втрачають свою ефективність протягом шести місяців після введення другої дози

26 серпня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Вчені провели ряд досліджень після яких прийшли до висновку, що провідні вакцини проти коронавірусу істотно втрачають свої властивості в боротьбі з коронавірусом після того, як минуло півроку з моменту, як людина отримала другу дозу вакцини. Як передає видання "Коментарі", про це пише theguardian.

Експерти назвали COVID-вакцини, які втрачають ефективність після другої дози

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Зокрема, вчені відзначають, що проводили перевірку таких провідних вакцин, як Pfizer і AstraZeneca. Під час аналізу бралися до уваги 1,2 мільйона людей, які були щеплені однією з цих вакцин. В результаті з'ясувалося, що реальний захист від коронавируса стрімко починала зменшуватися, через 6 місяць після дати другої вакцинації.

При цьому дослідники точно не з'ясували головну причину, чому ефективність вакцин починала стрімко падати. Також вчені відзначають, що дослідження проводилися тільки з урахуванням вакцинації такими вакцинами, як Pfizer і AstraZeneca.

В результаті висновки такі — захист вакцини Pfizer ефективний на 88% через місяць після щеплення другою дозою. А вже через 5-6 місяців ефективність падає до 74%.

Що ж стосується вакцини AstraZeneca, то через місяць після щеплення цей препарат гарантує вам захист на 77%, але вже через 4-5 місяців його ефективність буде дорівнювати лише 67%. Медики наголошують на тому, що кожна людина повинна знати, що жодна вакцина в світі не може гарантувати на 100% захист від зараження коронавірусом. У той же час вчені відзначають, що вакцина може майже зі 100% гарантією полегшити результат хвороби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — киянка отримала щеплення вакциною Moderna 5 серпня і через п'ять днів померла від коронавирусной хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини