Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, куди мають йти гроші від продажу нафти та газу РФ в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, куди мають йти гроші від продажу нафти та газу РФ в ЄС

Доходи від продажу нафти мають бути в примусовому порядку використані на закупівлю гуманітарної допомоги Україні

5 березня 2022, 20:20
Поділіться публікацією:

Кошти, які отримані від реалізації  російських енергоносіїв в Європі, примусово мають використовуватись  для закупівель гуманітарної допомоги українцям.  Для цього повинен бути відкритий спеціальний рахунок, нагляд за яким здійснюватиме ООН.

Експерт розповів, куди мають йти гроші від продажу нафти та газу РФ в ЄС

Гроші від продажу російського газу мають піти на допомогу Україні (фото з відкритих джерел)

Про це заявив очільник ГО "Центр оборонних реформ", що є  координатором  міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, що діє в рамках співпраці Україна – НАТО, Олександр  Данилюк, пишуть "Українські новини".

За його словами санкції, які вже введені, не можуть зупинити Росію. Тому потрібно працювати за режимом "нафта і газ в обмін на медикаменти та продукти харчування". Адже експорт енергоносіїв  є одними з ключових джерел, що наповнюють  російський  бюджет   під час агресії. У випадку з закупівлею  російської нафти  можливо  введення  ембарго, але відмовитись  від російського голубого палива європейським країнам з технічних можливостей  важко. В цій ситуації оптимальним  рішенням є обмеження можливостей  використовувати дохід  від реалізації енергоносіїв.

 "Має бути створений спеціальний рахунок під наглядом ООН, який зможе бути використаний виключно в гуманітарних цілях – закупівля продуктів харчування, медикаментів  І за жодних умов цей рахунок та кошти не можуть бути використані для закупок воєнних технологій чи проведення будь-яких інших розрахунків", — резюмував  очільник ГО "Центр оборонних реформ".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  про перебіг російсько-української війниЕксперт Юрій Смілянський зробив проміжні висновки російсько-української війни, яка триває вже 10-й день та проаналізував, як може розвиватися ситуація далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини