Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, хто може зупинити війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, хто може зупинити війну на Донбасі

Віталій Бала вважає, що в питанні миру багато що залежить від України

15 червня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала оцінив для порталу "Коментарі" нещодавні заяви президента РФ Володимира Путіна, який звинуватив Україну в стягуванні військ у зону бойових дій на Донбасі і заявив, що Росія проводить навчання на своїй території.

Експерт розповів, хто може зупинити війну на Донбасі

Експерт розповів, хто може зупинити війну на Донбасі - фото з відкритих джерел

Що стосується його відповіді на питання про стягування військ до українських кордонів, то тут, вважає експерт, Путін якоюсь мірою має рацію, кажучи, що вони проводять навчання на своїй території.

"У такому ж стилі Кремль відповідав і навесні. Фактично відмахуючись від звинувачень в ескалації. Мовляв, що хочуть, те й роблять на території РФ", — пояснює Віталій Бала.

Фахівець також прокоментував і прийдешню зустріч президента США Джо Байдена з главою Кремля Володимиром Путіним.

На його думку, питання війни і миру на саміті лідерів держав вирішене не буде. При цьому експерт вважає, що саме Росія може припинити агресію, зупинити війну, але багато що залежить і від України.

"Насправді мир в Україні або між агресором і нашою країною багато в чому залежить від нас. Так, багато політиків, експерти, журналісти акцентують, що "ключі" від миру знаходяться у Кремлі. І дійсно, припинити агресію як таку, зупинити війну може саме Росія.
Але тільки Україна може стати сильнішою, в тому числі у військовому, економічному плані. Отримати високотехнологічну зброю, включно з ракетами, які можуть збити літаки противника, долетіти до Москви. Ось тоді ціна розв'язання війни явної і продовження гібридної досягне такого рівня, яку РФ не готова буде платити ", — впевнений Віталій Бала.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Арестович назвав два шляхи врегулювання ситуації на Донбасі для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

16 червня 2021, 06:35

Ой дурааак! Сделать украинцев мишенью? Во имя чего? Для сохранения имущества 3% супер богатых воров? Простому украинцу нечего терять кроме своей жизни и бедной хаты. 54% украинцев живут ЗА чертой бедности! Им не хватает на ЕДУ! О поддержании здоровья никто даже не говорит. Но это не повод делать этих людей разменной монетой в достижении целей ДРУГИХ стран.


Новини